Ολυμπιακός: Ο Απόλλων Λεμεσού αντίπαλος στα play-offs, αν περάσει την Σλόβαν

Newsroom
Ολυμπιακός: Ο Απόλλων Λεμεσού αντίπαλος στα play-offs, αν περάσει την Σλόβαν

bet365

Ο Απόλλων Λεμεσού πίστεψε στο όνειρο (2-0 από το 27'), αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει πιο κοντά στην ανατροπή επί της Μακάμπι Χάιφα κι έτσι συνεχίζει στο Europa League, περιμένοντας τον νικητή του Ολυμπιακός-Σλόβαν. Αποχαιρέτησε τα «αστέρια» και η Σέριφ των Ευαγγέλου-Μπότου.

Οριστικά ο Απόλλων Λεμεσού θα είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στα play-offs του Europa League, σε περίπτωση που οι Ερυθρόλευκοι προκριθούν επί της Σλόβαν στην Μπρατισλάβα (11/8, 21:30).

Οι Κύπριοι τόλμησαν το... αδύνατο, πίστεψαν στην ανατροπή επί της Μακάμπι Χάιφα (4-0 το πρώτο ματς στο Ισραήλ), αλλά έμειναν στου δρόμου τα μισά επικρατώντας με 2-0 χάρη σε «κεραυνούς» των Ονγκέντα και Κολ από το πρώτο 30λεπτο.

Ο Γάλλος άνοιξε το σκορ με τρομερό σουτ αρκετά εκτός μεγάλης περιοχής στο 19', ο Αργεντινός πρώην παίκτης των Απόλλωνα Σμύρνης και Παναχαϊκής έβαλε για τα καλά «φωτιά» στο «ΓΣΠ» με εξίσου υπέροχο σουτ στη δεύτερη τελική των γηπεδούχων στο ματς (27') και το 2-0 διατηρήθηκε μέχρι την ανάπαυλα, αν και η Μακάμπι είχε τρία ακυρωθέντα γκολ μέσω VAR με τον ίδιο πρωταγωνιστή (Νταβίδ). Η αντεπίθεση, όμως, δεν είχε συνέχεια κι έτσι οι Ισραηλινοί θα διεκδικήσουν την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, αντιμετωπίζοντας στα play-offs τον Ερυθρό Αστέρα που απέκλεισε άνετα την Πιούνικ από την Αρμενία (5-0, 2-0).

Στο Europa League και η Σέριφ Τιρασπόλ

Η περσινή ανεπανάληπτη πορεία ως τους ομίλους του Champions League δεν επαναλήφθηκε για τη Σέριφ Τιρασπόλ. Η πρωταθλήτρια Μολδαβίας των Στέφανου Ευαγγέλου και Γιάννη-Φοίβου Μπότου πάλεψε για την ανατροπή του εις βάρος της 2-1 από τη Βικτόρια Πλζεν στην Τσεχία, αλλά ηττήθηκε τελικά με το ίδιο σκορ και θα συνεχίσει στα play-offs του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την Πιούνικ. Ο Ευαγγέλου ήταν στην αρχική ενδεκάδα και αγωνίστηκε μέχρι το 85', όταν και αποβλήθηκε βλέποντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Νωρίτερα, η Μπόντο Γκλιμτ ολοκλήρωσε την «αγγαρεία» στην έδρα της Ζαλγκίρις (1-1) μετά τη νίκη του πρώτου αγώνα με 5-0 και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Λουντογκόρετς στα play-offs του Champions League.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα