Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πάτρας λέει πως μείωσε το ιϊκό φορτίου κορονοϊού με αλατόνερο (vid)

Gazzetta team
Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πάτρας λέει πως μείωσε το ιϊκό φορτίου κορονοϊού με αλατόνερο (vid)
Ο καθηγητής βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Πατρέων Κώστας Πουλάς ισχυρίζεται οτι η ομάδα του μείωσε το ιϊκό φορτίο του κορονοϊού με αλατόνερο.

Μία απίθανη ανακάλυψη για τον κορονοϊό, ισχυρίζεται οτι έκανε ο καθηγητής βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Πατρων Κώστας Πουλάς, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» στο Open.

Όπως είπε λοιπόν, η ομάδα του μετά από έρευνα που έκανε με την συμμετοχή 20 ατόμων, κατάφερε να μειώσει το ιϊκό φορτίο του κορονοϊού κατά 20-25% κάνοντας πλύσεις, με αλατόνερο.

«Σκεφτήκαμε να απομακρύνουμε τους ιούς με επαναλαμβανόμενες ρινικές πλύσεις με ένα υπέρτονο διάλυμα. Εμείς διαλέξαμε ένα διάλυμα χλοριούχου νατρίου 5% και κάναμε πλύσεις. Αυτό δεν είναι ορός, αυτό που λέμε έχει μέσα αλάτι σε συγκέντρωση 5%. Δηλαδή 5 γρ. σε 100 ml», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας είπε: «Όταν γίνεται ρινικά, σε 6 ώρες με 3-4 πλύσεις, να μειώσουμε κατά 20-25% το ιϊκό φορτίο. Επειδή θέλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί και στα πειράματά μας και στο τί λέμε, ξέρουμε ότι και σε άλλο Πανεπιστήμιο συνεχίζονται αυτές οι πλύσεις μέσα στη μέρα για 12ωρο και το ιικό φορτίο μειώνεται ακόμη περισσότερο
Καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι αν κάποιος βρεθεί pcr θετικός, δηλαδή να έχει ιικό φορτίο θα πρέπει ταχύτατα να ξεκινήσει να απομακρύνει τους ιούς από τη ρινοφαρυγγική του κοιλότητα
».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ