Γιατί πρέπει να εντάξεις το φυσικώς ανθρακούχο νερό στην καθημερινότητά σου

Gazzetta team
Γιατί πρέπει να εντάξεις το φυσικώς ανθρακούχο νερό στην καθημερινότητά σου
Ποιες οι διαφορές του από τα σοδόνερα.

Πριν μερικές δεκαετίες το να καθόσουν σε μια καφετέρια και να παράγγελνες ανθρακούχο νερό έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ο σερβιτόρος θα έφερνε έτσι και αλλιώς νερό -όπως άλλωστε κάνει και σήμερα- με ό,τι άλλο παράγγελνες, ενώ το πιο κοντινό πράγμα που υπήρχε σε ανθρακούχο νερό ήταν η σόδα. Οι εποχές άλλαξαν, μαζί τους και οι διατροφικές μας συνήθειες και σήμερα το ανθρακούχο νερό αποτελεί μια πολύ συνηθισμένη επιλογή για πολλούς από εμάς σε καφέ, μπαρ αλλά και στο σπίτι.

Κάποιοι το παραγγέλνουν γιατί έχουν μόλις φάει και θεωρούν πως το ανθρακούχο νερό θα τους βοηθήσει στην χώνεψη. Άλλοι γιατί τους αρέσει η γεύση του και κάποιοι τρίτοι ως μια υγιεινή εναλλακτική στον καφέ ή κάποιου είδους αναψυκτικό.

Όποιο, όμως, ανθρακούχο νερό κι αν φτάσει στο τραπέζι μας, επιτελεί όντως τις λειτουργίες για τις οποίες το παραγγείλαμε. Βοηθάει δηλαδή στη χώνεψη; Είναι όσο υγιεινό νομίζουμε;

Η απάντηση είναι «εξαρτάται». Εξαρτάται αν πρόκειται για το Φυσικώς Ανθρακούχο νερό AQUA Carpatica ή για κάποιο σοδόνερο. Γιατί δεν είναι όλα τα νερά που υπάρχουν στην αγορά και διαθέτουν φυσαλίδες που τσιμπάνε την γλώσσα, φυσικώς ανθρακούχα. Μπορεί φαινομενικά να μοιάζουν ίδια, όμως οι διαφορές τους είναι σημαντικότατες για το στομάχι και γενικότερα για την υγεία μας.

Παρακάτω, θα αναλύσουμε αυτές τις διαφορές και θα ξεκαθαρίσουμε γιατί είναι ευεργετικό για τον οργανισμό σου να εντάξεις το Φυσικώς Ανθρακούχο νερό AQUA Carpatica στην καθημερινότητά σου.

Τα σοδόνερα (απλά νερά-μεταλλικά ή μη- στα οποία βιομηχανικά προσθέτουνε ανθρακικό οξύ) έχουν διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε ελεύθερη μορφή. Το CO2 δεν είναι συνδεδεμένο με μέταλλα στο νερό, σχηματίζει ανθρακικό οξύ (H2O+CO2= Η2CO3) και όταν το πίνουμε απελευθερώνεται βίαια και επιθετικά στο στομάχι. Αποτελεί ένα όξινο στοιχείο που δεν μειώνει την οξύτητα του γαστρικού οξέος. Τα ρεψιματάκια είναι άμεσα μετά την πόση και μας δίνουν λανθασμένα την εντύπωση της χώνεψης.

Από την άλλη πλευρά τα Φυσικώς Ανθρακούχα νερά, όπως το AQUA Carpatica έχουν αποκτήσει το ανθρακικό τους με φυσικό τρόπο που σχετίζεται με τις περιοχές από τις οποίες αναβλύζουν. Mετά από μακρόχρονη διαδρομή δίπλα σε σβησμένα ηφαίστεια, εμπεριέχουν πλούσια διττανθρακικά άλατα (διττανθρακικό ασβέστιο, διττανθρακικό μαγνήσιο, διττανθρακικο νάτριο κλπ) τα οποία θα εκλύσουν, μετά την πόση, σιγά-σιγά και διαδοχικά το διοξείδιο του άνθρακα. Τα διττανθρακικά άλατα είναι βασικά (αλκαλικά) σαν στοιχεία και αντισταθμίζουν την οξύτητα του γαστρικού οξέος βοηθώντας μια πιο ομαλή και φυσική διαδικασία χώνεψης.

Τα προτερήματα, όμως, του Φυσικώς Ανθρακούχου νερού AQUA Carpatica δεν περιορίζονται στη διαδικασία της χώνεψης. Τo ΑQUA Carpatica ξεχωρίζει και για τα παρακάτω:

1. Έχει παντελή έλλειψη νιτρικών, τα οποία δημιουργούν πρόβλημα αρτηριακής πίεσης.

2. Εμφιαλώνεται στην πηγή, σε αυστηρά προστατευόμενες περιοχές, εκεί όπου απαγορεύεται η προσέλευση και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα.

3. Είναι απολύτως μικροβιολογικώς αγνό.

4. Έχει ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία (φυσικοί ηλεκτρολύτες).

5. Αναβλύζει στην πηγή κατόπιν μιας μακρόχρονης υπόγειας γεωλογικής διαδρομής των υδάτων με φιλτράρισμα και εμπλουτισμό σε μεταλλικά στοιχεία (40 χρόνια υπόγειας διαδρομής για το ανθρακούχο και 20 χρόνια για το απλό, διαδρομές υπολογισμένες επιστημονικά από υδρογεωλόγους με την μέθοδο των ισότοπων).

6. Έχει δροσερή, ευχάριστη γεύση χωρίς καμία δυσάρεστη επίγευση.

Για αυτό την επόμενη φορά που θα επιλέξεις νερό, θυμίσου τις διαφορές μεταξύ των σοδόνερων και των Φυσικώς Ανθρακούχων νερών. Το AQUA Carpatica τις έχει κάνει ακόμα πιο αισθητές.