H Ελλάδα θα συμμετέχει στις κλινικές δοκιμές του EXO-CD24: 29 στους 30 βγήκαν πήρε εξιτήριο σε 5 ημέρες

Gazzetta team
H Ελλάδα θα συμμετέχει στις κλινικές δοκιμές του EXO-CD24: 29 στους 30 βγήκαν πήρε εξιτήριο σε 5 ημέρες
Πολλές ελπίδες στην μάχη κατά του κορονοϊού δίνει το φάρμακο EXO-CD24 που βρίσκεται ακόμα σε φάση κλινικών δοκιμών.

Ακόμα ένα όπλο στην φαρέτρα, μετά και τα εμβόλια, ενδεχομένως να έχει ο πλανήτης το επόμενο διάστημα. Ο λόγος για το EXO-CD24, το οποίο δοκιμάζεται στο Ισραήλ και τα ποσοστά επιτυχίας που γράφει, έστω και σε αυτό το πρώιμο στάδιο είναι εντυπωσιακά.

Βλέπετε, όπως είπε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου της Θράκης, Ευάγγελος Μανωλόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το συγκεκριμένο φάρμακο χορηγήθηκε σε 30 ασθενείς με μέτρια ως σοβαρά συμπτώματα και μέσα σε 5 ημέρες οι 29 από αυτούς πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Μάλιστα, η Ελλάδα θα συμμετάσχει στις περαιτέρω κλινικές μελέτες του φαρμάκου.

«Το φάρμακο βρίσκεται σε μελέτη φάσης 1 αυτή τη στιγμή, όμως φαίνεται να είναι αρκετά αποτελεσματικό» ανέφερε ο κ. Μανωλόπουλος εξηγώντας ότι είναι εισπνεόμενο και μεταφέρει κατευθείαν στον πνεύμονα τον παράγοντα που αναστέλλει τον καταρράκτη κυτταροκινών.

Σημειώνεται ότι οι εξελίξεις σχετικά με τη νέα θεραπεία για τον κορονοϊό που αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ με βάση την ουσία EXO-CD24 ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ