Τριχόπτωση: Πότε απαιτείται μεταμόσχευση μαλλιών;

Gazzetta team
Τριχόπτωση: Πότε απαιτείται μεταμόσχευση μαλλιών;
’Όλο και περισσότερα άτομα παραπονιούνται καθημερινά για έντονη τριχόπτωση και αναζητούν τρόπους για την άμεση αντιμετώπιση της”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δερματολόγος Απόστολος Καραλέξης, Διευθυντής της Derma Hair Clinic και τ. Διευθυντής της Δερματολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Σε αποκλειστική συνέντευξη του στο gazzetta.gr περιγράφει σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η μεταμόσχευση μαλλιών και επισημαίνει τη φυσικότητα που προσφέρει η πλέον εξελιγμένη μέθοδος FUE.

Σε τί οφείλεται η τριχόπτωση;

Η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε πάρα πολλούς παράγοντες μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται το άγχος, η κληρονομικότητα, οι ορμονικές διαταραχές, οι περιβαλλοντικές αλλαγές κ.α. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γίνει εκτίμηση του προβλήματος από έναν έμπειρο δερματολόγο, ώστε να προσδιοριστούν τα αίτια και να ξεκινήσει άμεσα η θεραπεία. ‘’ Εάν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, η αραίωση μπορεί να είναι μόνιμη’’ τονίζει ο Δρ Καραλέξης.

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η τριχόπτωση;

Για την καταπολέμηση της απώλειας των μαλλιών συνιστάται συνήθως κάποια τοπική αγωγή με φαρμακευτικές ουσίες, όπως η μινοξιδίλη και η φιναστερίδη, σε συνδυασμό με από του στόματος αγωγή ή θεραπείες λέιζερ. Επίσης, γίνονται εγχύσεις μινοξιδίλης και βιταμινών για καλύτερα αποτελέσματα και θεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma) για ενίσχυση του τριχωτού της κεφαλής. Ωστόσο, οι θεραπείες αυτές χρειάζονται επανάληψη σε τακτά χρονικά διαστήματα και η διακοπή τους επαναφέρει συχνά το πρόβλημα. Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί το γεγονός πως οι παραπάνω θεραπείες δεν δημιουργούν νέες τρίχες, αλλά ενισχύουν τις ήδη υπάρχουσες και καθυστερούν την περαιτέρω αραίωση αφού κρατούν την τριχοφυία του τριχωτού της κεφαλής για περισσότερο χρόνο στην αναγενή της φάση.

Πότε ενδείκνυται η μεταμόσχευση μαλλιών;

‘’Η μεταμόσχευση μαλλιών ενδείκνυται μόνο σε περιπτώσεις αραίωσης και όχι έντονης τριχόπτωσης’’ αναφέρει ο Δερματολόγος Απόστολος Καραλέξης. Η εμφύτευση λοιπόν νέων τριχών πραγματοποιείται σε περιπτώσεις όπου η αραίωση του τριχωτού της κεφαλής είναι εμφανής και οι τοπικές αγωγές δεν έχουν κανένα πλέον αποτέλεσμα. Απευθύνεται εξίσου και στα δύο φύλα και προσφέρει πολύ φυσικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, η νέα μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών FUE είναι ανώδυνη και δεν αφήνει σημάδια σε σχέση με την παλαιότερη FUT που άφηνε μία μεγάλη τομή στο πίσω μέρος του κεφαλιού και όλοι καταλάβαιναν την παρέμβαση. Με την FUE γίνεται αφαίρεση των τριχοθυλακίων από όλο το πίσω μέρος του τριχωτού με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται ορατή αραίωση. Οι νέες τρίχες εμφυτεύονται με τη φορά των ήδη υπάρχουσων τριχών και αυτό είναι που προσδίδει ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα.

Η ζήτηση της μεταμόσχευσης μαλλιών έχει αυξηθεί παγκοσμίως και αυτό οφείλεται στη φυσικότητα του αποτελέσματος. Σε αυτό βέβαια συμβάλλουν η εμπειρία του ιατρού και η εξέλιξη της επιστήμης. Στην Ελλάδα παρατηρείται ραγδαία αύξηση των εμφυτεύσεων.

Στη Derma Hair Clinic δεχόμαστε ασθενείς ακόμα και από το εξωτερικό που μας εμπιστεύονται για μία τέτοια επέμβαση. Η 100% επιτυχία μας πιστοποιείται από τα χιλιάδες περιστατικά μας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δρ. Απόστολος Καραλέξης

https://www.karalexis.gr/

https://www.dermahair.gr/

Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασ. Σοφίας (Μέγαρο Μουσικής), Αθήνα, 11528