Slogun: Δεν πρέπει να έχει υπάρξει πιο παρανοϊκή χρονιά, σε καμία άλλη ομάδα, σε κανένα άλλο άθλημα, από τη φετινή του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού

FOLLOW US

Slogun: Δεν πρέπει να έχει υπάρξει πιο παρανοϊκή χρονιά, σε καμία άλλη ομάδα, σε κανένα άλλο άθλημα, από τη φετινή του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού
BWIN stripe gif

Κορονοϊός: Ραγδαία η αύξηση κρουσμάτων στην Ευρώπη, μεγάλη ανησυχία από τους ειδικούς

Gazzetta team
Κορονοϊός: Ραγδαία η αύξηση κρουσμάτων στην Ευρώπη, μεγάλη ανησυχία από τους ειδικούς
Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ευρώπη προβληματίζει έντονα τόσο τους ηγέτες των χωρών, όσο και τους γιατρούς.

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στους επιστήμονες η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Ευρώπη.

Είναι χαρακτηριστικό πως χθες ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κατέγραψε η Γαλλία, η Αυστρία και η Ολλανδία.

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν 32.427 νέα κρούσματα της Covid-19 μέσα σε ένα 24ωρο, αριθμός ρεκόρ, μετά τα 25.086 της Παρασκευής.

Συνολικά ο αριθμός των κρουσμάτων από τις αρχές του έτους ανέρχεται στα 867.197.

Η Αυστρία κατέγραψε 1.747 κρούσματα. Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει αυτό τον μήνα τον υψηλότερο των 1.050 που καταγράφηκε τον Μάρτιο στη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Περισσότερα από 8000 κρούσματα κατέγραψε η Ολλανδία το τελευταίο 24ωρο, όπως προκύπτει από στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων αναγκάζει τις χώρες της Ευρώπης να προχωρήσουν σε τοπικά lockdown.

Μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας εφαρμόζονται στο Παρίσι και στο Βέλγιο, όπου από τη Δευτέρα θα μπει «λουκέτο» για τέσσερις εβδομάδες σε καφέ και εστιατόρια, αλλά και στην Ιταλία όπου η αναμένεται να ανακοινώσει αύριο νέα μέτρα.

Στην Ισπανία, οι αρχές της Καταλονίας διέταξαν να κλείσουν μπαρ και εστιατόρια για 15 ημέρες και περιόρισαν τον αριθμό των πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στα καταστήματα.

Στη Βρετανία, η κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει μέτρα, προχωρώντας σε διαχωρισμό περιοχών ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο. Ωστόσο ο Μπόρις Τζόνσον αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο καθολικού lockdown.

Στην Ολλανδία τα μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες είναι κλειστά και επιτρέπεται μόνο η λειτουργία σε όσα έχουν διανομή στο σπίτι, ενώ περιορισμοί υπάρχουν στις περισσότερες χώρες.

Στο Βέλγιο, τη Δανία και την Πορτογαλία υπάρχουν πλέον περιορισμοί για τις συγκεντρώσεις και τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης τις βραδινές ώρες.

Πηγή: Reader.gr