Ρωσία: «Το εμβόλιό μας κατά του κορονοϊού θα είναι καλύτερο της φυσικής ανοσίας»

Gazzetta team
Ρωσία: «Το εμβόλιό μας κατά του κορονοϊού θα είναι καλύτερο της φυσικής ανοσίας»
«Το δικό μας σχήμα ανοσοποίησης διασφαλίζει υψηλό επίπεδο ανοσολογικής απόκρισης στους εμβολιασθέντες, απ' ό,τι στους επανανοσήσαντες», δήλωσε ο υποδιευθυντής του επιδημιολογικού Κέντρου Γκαμαλέι.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο ανοσολογικής απόκρισης στους εμβολιασθέντες από τον κορονοϊό απ’ ότι στους επανανοσήσαντες, δήλωσε ο υποδιευθυντής του επιδημιολογικού Κέντρου Γκαμαλέι, Ντενίς Λογκουνόφ.

«Η διαφορά μεταξύ τους είναι περίπου 8-10 φορές», τόνισε, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, που είχε ως θέμα το ρωσικό εμβόλιο, το πρώτο στον κόσμο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που εγκρίθηκε.

Η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου Sputnik-V χρειάζεται για να ερευνηθεί η επιδημιολογική αποτελεσματικότητα του σκευάσματος, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές, δήλωσε ο Λογκουνόφ.

«Δεν είναι ζήτημα της τρίτης φάσης οι δοκιμές για την ασφάλεια (του εμβολίου). Η τρίτη φάση χρειάζεται πρωτίστως για να ερευνηθεί η επιδημιολογική αποτελεσματικότητα, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, το οποίο μπορεί να ερευνηθεί και να καθορισθεί σε ένα μεγάλο αριθμητικά δείγμα ασθενών, για αυτόν τον λόγο και θα υπάρξουν 40.000 άτομα (εθελοντές), γι αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να γίνει αυτό. Ωστόσο, όπως είναι φυσικό, θα μελετηθεί και η ασφάλεια και η ανοσογονικότητα στο πλαίσιο αυτής της φάσης, αλλά γενικά η δική μας πλατφόρμα έχει αποδειχθεί ασφαλής απ' όλες τις πλευρές», δήλωσε ο Λογκουνόφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...