Τα διάφορα στάδια στην μεταμόσχευση μαλλιών

Gazzetta team
Τα διάφορα στάδια στην μεταμόσχευση μαλλιών
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την επέμβαση που κάνουν καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι.

Πότε είναι ορατό το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών;

Στο gazzetta.gr ο Δερματολόγος Απόστολος Καραλέξης, Διευθυντής της Derma Hair Clinic και τ. Διευθυντής της Δερματολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών μιλάει για τα στάδια μέχρι να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα μιας επέμβασης μεταμόσχευσης μαλλιών.

Όταν κάποιος ασθενής αποφασίσει να προβεί σε μία τέτοια χειρουργική επέμβαση, περιμένει πως φεύγοντας από την κλινική θα έχει αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα του και τα μαλλιά του θα είναι και πάλι πυκνά. Ωστόσο, τα αποτελέσματα μιας μεταμόσχευσης μαλλιών χρειάζονται μερικούς μήνες για να ολοκληρωθούν καθώς απαιτείται χρόνος για την επανέκφυση και την πλήρη ενσωμάτωση των μοσχευμάτων στη νέα περιοχή του τριχωτού της κεφαλής.

Στη Derma Hair Clinic εφαρμόζουμε την εξελιγμένη μέθοδο FUE, η οποία δεν αφήνει σχεδόν κανένα σημάδι στην δότρια χώρα και έχει 100% εγγυημένα αποτελέσματα. Χάρις στην τεχνική αυτή, τα τριχοθυλάκια αφαιρούνται ακέραια και δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος καταστροφής τους.

Τι γίνεται λοιπόν αμέσως μετά την επέμβαση;

Όταν ο ασθενής αποχωρήσει από την κλινική θα πρέπει να παραμείνει χαλαρός και να είναι πολύ προσεκτικός με τα εμφυτευμένα μοσχεύματα. Από την ίδια μέρα της μεταμόσχευσης μαλλιών συνιστάται η ενυδάτωση των μοσχευμάτων με ειδικό υγρό κάθε 4 ώρες. Χρησιμεύει επίσης και στο αίσθημα φαγούρας που μπορεί να υπάρξει. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις παρατηρείται πρήξιμο στο μέτωπο ή γύρω από τα μάτια 2-4 ημέρες μετά την επέμβαση. Ωστόσο, αυτό υποχωρεί τις επόμενες ημέρες. Από την επόμενη κιόλας ημέρα χρειάζεται καθημερινό λούσιμο με ήπιο σαμπουάν για καθημερινή χρήση.

Μερικές ημέρες αργότερα

Τις πρώτες 3-4 ημέρες μετά την μεταμόσχευση μαλλιών παρατηρείται σχηματισμός κρούστας γύρω από καθένα από τα μοσχεύματα, καθώς και στην περιοχή από όπου αφαιρέθηκαν. Το καθημερινό λούσιμο είναι απαραίτητο για την απομάκρυνση της κρούστας και την γρηγορότερη επούλωση των περιοχών. Τις πρώτες 5 ημέρες δεν πρέπει να τρίψουμε καθόλου την περιοχή με τα νέα μοσχεύματα, αντιθέτως τρίβουμε καλά τη δότρια χώρα.

Μία εβδομάδα μετά

Στο διάστημα 7-10 ημερών όλες οι κρούστες έχουν εξαφανιστεί και τα μαλλιά στην δότρια χώρα έχουν αρχίσει και μεγαλώνουν φυσιολογικά. ‘’Όταν επουλωθούν οι πληγές δεν μένει κανένα σημάδι και η παρέμβαση δεν γίνεται αντιληπτή ακόμα και σε κοντοκουρεμένα μαλλιά’’, τονίζει ο Δρ Καραλέξης.

Μετά το πέρας του πρώτου μήνα τα μοσχεύματα πέφτουν και παραμένει μία ερυθρότητα στην περιοχή. Μην πανικοβληθείτε, είναι απολύτως φυσιολογικό. Στη συνέχεια, εμφανίζονται μικρά σπυράκια στην περιοχή όπου εμφυτεύθηκαν τα μοσχεύματα καθώς βγαίνουν οι νέες τρίχες.

Τα νέα μαλλιά θα ξεκινήσουν να μεγαλώνουν μετά από 4 μήνες και στο εξάμηνο θα είναι ορατό ένα πρώτο αποτέλεσμα. Με την πάροδο του χρόνου, οι νέες τρίχες γίνονται πιο πλούσιες και ζωντανές και πάνω στο χρόνο ολοκληρώνεται το αποτέλεσμα.

Η πορεία των νέων τριχών

Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, οι νέες τρίχες μεγαλώνουν διαρκώς όπως και τα υπόλοιπα μαλλιά και απαιτούν την ίδια ακριβώς φροντίδα.

Όπως είναι λογικό, πολλοί παράγοντες συμβάλλουν σε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Στη Derma Hair Clinic ασχολούμαστε πάνω από 20 χρόνια με το αντικείμενο της μεταμόσχευσης μαλλιών και χρησιμοποιούμε την πιο εξελιγμένη μέθοδο FUE. Τα μοσχεύματα τοποθετούνται με την φορά των ήδη υπαρχόντων τριχών και το αποτέλεσμα είναι 100% φυσικό. ‘’Σωστή τεχνική, σύγχρονος εξοπλισμός και εμπειρία είναι το τρίπτυχο της εμπειρίας το οποίο επιβεβαιώνεται από τα περιστατικά μας’’ επισημαίνει ο Δρ Καραλέξης.

Απόστολος Καραλέξης, Δερματολόγος

https://www.karalexis.gr/

https://www.dermahair.gr/

Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασ. Σοφίας (Μέγαρο Μουσικής), Αθήνα, 11528, 210 723 2932, [email protected]