Έρχονται μέτρα για τις πισίνες: Οι 2 κανόνες που θα ισχύουν

Gazzetta team
Έρχονται μέτρα για τις πισίνες: Οι 2 κανόνες που θα ισχύουν
Σε καύσωνα οδηγούμαστε και μάλιστα μέσα Μαϊου και οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν για το τι πρόκειται να γίνει, με τους λουόμενους να σπεύδουν και να αναζητούν δροσιά σε παραλίες και πισίνες.

Στις σκέψεις των ειδικών ήταν να επιτραπεί νωρίτερα η λειτουργία των οργανωμένων παραλιών, για να μην υπάρξει με τον τρόπο αυτό συσσώρευση στις ελεύθερες πλαζ. Για το θέμα αυτό μίλησε στην ΕΡΤ ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκης Βατόπουλος.

«Αυτό είναι ένα θέμα που θέλει προσοχή και χρειάζεται πολλή αυτοοργάνωση. Ούτε με την άμμο, ούτε με το νερό, ούτε με τις ντουζιέρες, αν ακολουθεί κανείς τα μέτρα, υπάρχει πρόβλημα», τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας όμως ότι πρέπει να αποφεύγουμε το συνωστισμό στις παραλίες, να προσέχουμε τις επιφάνειες που πιάνουμε και γενικά ο κόσμος να πλένει σχολαστικά τα χέρια του και να μην αγγίζει το πρόσωπό του.

Για τις πισίνες ειπε πως είναι ένα θέμα που απασχολεί την επιτροπή και πως τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι επιστημονικές εισηγήσεις για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

«Το πόσο χλώριο θα πρέπει να χρησιμοποιείται, ώστε να είναι πιο ασφαλές το κολύμπι για τον κορωνοϊό, είναι ένα θέμα και να μη δημιουργεί έτσι άλλα προβλήματα υγείας. Επίσης το δεύτερο μέτρο θα αφορά στο μέγιστο αριθμό ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται εντός της πισίνας, κάτι που πιθανώς θα καθορίζεται βάσει των τετραγωνικών επιφάνειας» τόνισε χαρακτηριστικά.