Εξαδάκτυλος: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε τα γρήγορα τεστ»

Gazzetta team
Εξαδάκτυλος: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε τα γρήγορα τεστ»
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε μία τοποθέτηση που φαντάζει εφιαλτική, καθώς είπε, ότι αν τα περιοριστικά μέτρα είχαν ληφθεί μία βδομάδα αργότερα, θα είχαμε σήμερα τετραπλάσιο αριθμό νεκρών.

Αν τα μέτρα της άρσης καραντίνας ληφθούν μια εβδομάδα μπροστά, ή μια πίσω, αυτό μπορεί να έχει διάφορα στην επανεμφάνιση ενός δεύτερου κύματος από 15 Αυγούστου έως τα τέλη Οκτωβρίου, που αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό για την οικονομία μας. Οι ημερομηνίες είναι ασφαλείς” τόνισε στη συνέχεια.

Ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι κάθε χώρα έχει διαφορετικά πράγματα να διαφυλάξει για την οικονομία της και εμείς έχουμε τον τουρισμό σαν "βαριά" βιομηχανία.

Σε σχέση με τα τεστ τόνισε ότι... δεν υπάρχουν τα τεστ... Μην τα περιμένετε τα τεστ, ούτε αύριο ούτε μεθαύριο. Τα γρήγορα τεστ είναι τοπίο θόλο παγκοσμίως. Τα τεστ εμφανίζουν φοβερή ακρίβεια σε εργαστηριακές συνθήκες, άλλα σε πραγματικές συνθήκες όπου δοκιμάζονται, έχουν μικρής χρησιμότητας ακρίβεια”.

Ακολούθως και σε σχέση με τις μάσκες είπε: “Ο Ιατρικός Σύλλογος -τόνισε- από την 1η Απριλίου είχε πει ότι οι πολίτες σε χώρους συγχρωτισμού καλό είναι να χρησιμοποιούν μάσκα. Μπερδέψαμε τον κόσμο. Υπήρχαν αντικρουόμενες ανακοινώσεις του ΠΟΥ, που στραβοπάτησε αρκετές φορές

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης είπε πως η μάσκα είναι απαραίτητη για να μειώσουμε περαιτέρω τη μεταδοτικότητα του ιού, λέγοντας παράληλα πως "με πολλή δυσκολία κρατήσαμε τα πρωτοβάθμια ιατρεία ανοιχτά".