Κορονοϊός: Η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής γαντιών στον κόσμο προεξοφλεί ελλείψεις

Gazzetta team
Κορονοϊός: Η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής γαντιών στον κόσμο προεξοφλεί ελλείψεις
Η μαλαισιανή εταιρία Top Glove Corporation, που κατασκευάζει ένα στα πέντε γάντια σε όλο τον κόσμο, αναμένει ότι θα καταγραφούν ελλείψεις του προϊόντος αυτού, καθώς η αύξηση της ζήτησης από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού ξεπερνά την παραγωγική της δυναμικότητα.

Η εταιρία έχει επιμηκύνει τους χρόνους παράδοσης των προϊόντων για να αντιμετωπίσει την αύξηση της ζήτησης, δήλωσε την Παρασκευή ο εκτελεστικός πρόεδρός της Λιμ Γουΐ Τσάι τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο Λιμ εξήγησε ότι οι παραγγελίες που έλαβε η εταιρία τις τελευταίες λίγες εβδομάδες, κυρίως από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, είναι σχεδόν διπλάσιες της παραγωγικής δυνατότητάς της. Η Top Glove είναι σε θέση να παράγει 200 εκατ. γάντια από φυσικό ή συνθετικό λάτεξ την ημέρα.

Σήμερα καταγράφονται πάνω από 600.000 κρούσματα του κορονοϊού σε 202 χώρες και περιοχές και σε όλο τον κόσμο, με τις ΗΠΑ να ξεπερνούν την Κίνα και να γίνονται η χώρα με τα περισσότερα περιστατικά μόλυνσης (121.117). Η Ευρώπη συνεχίζει να καταγράφει τους περισσότερους θανάτους.

«Κάποιοι πελάτες κάνουν παραγγελίες πανικού. Κανονικά παραγγέλνουν 10 εμπορευματοκιβώτια τον μήνα, αλλά τώρα ξαφνικά ανέβηκαν στα 20 κοντέινερ», σύμφωνα με τον Λιμ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε την Παρασκευή ότι «η χρόνια παγκόσμια έλλειψη εξοπλισμού ατομικής προστασίας» είναι από τις πλέον επείγουσες απειλές για τις προσπάθειες περιορισμού του covid-19.

«Οπωσδήποτε, υπάρχει έλλειψη. Παραγγέλνουν 100% παραπάνω, μπορούμε να αυξήσουμε (την παραγωγή) μόνο κατά 20%, υπάρχει έλλειψη περίπου 50% με 80%», επισήμανε ο επικεφαλής της εταιρίας.

Η έκτακτη αύξηση της ζήτησης μπορεί να διαρκέσει ακόμα τρεις μήνες, αλλά οι παραγγελίες εκτιμάται ότι θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για εννέα μήνες, παρόλο που αρχίζει να μειώνεται ελαφρά η ζήτηση στις ασιατικές αγορές, πρόσθεσε ο Λιμ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ