Αποκαλυπτικό video δείχνει πως ο κορονοϊός καταστρέφει τους ανθρώπινους πνεύμονες (vid)

Gazzetta team
Αποκαλυπτικό video δείχνει πως ο κορονοϊός καταστρέφει τους ανθρώπινους πνεύμονες (vid)
Το Νοσοκομείο George Washington δημοσίευσε ένα video που δείχνει την βλάβη που προκάλεσε ο κορονοϊός στους πνεύμονες ενός άνδρα.

Ένα αποκαλυπτικό και παράλληλα ενδεικτικό video της ζημιάς που προκαλεί στους ανθρώπινους πνεύμονες ο κορονοϊός, έδωσε στην δημοσιότητα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο George Washington.

Σε αυτό λοιπόν αποτυπώνονται σε 3D οι πνεύμονες ενός ασθενή, την πρώτη εβδομάδα της μόλυνσής του από τον Covid-19 και ενώ πριν από λίγες ημέρες δεν είχε παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα της ασθένειας.

Όπως εξήγησε dr. Κιθ Μόρτμαν που είναι επικεφαλής της θωρακικής χειρουργικής του νοσοκομείου, οι εικόνες αυτές δείχνουν την μεγάλη βλάβη που έχουν υποστεί οι πνεύμονες του 59χρονου με την υψηλή αρτηριακή πίεση (δεν είχε άλλα προβλήματα).

Μάλιστα για να κρατηθεί στην ζωή δεν χρειάζεται μόνο αναπνευστήρα, αλλά και ένα άλλο μηχάνημα που βοηθάει στην κυκλοφορία και στην οξυγόνωση του αίματός του.

Με κίτρινο χρώματα μπορείτε να δείτε τα μέρη του πνεύμονα που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό και το πως εξαπλώνεται σε αυτά τα όργανα και από τις δύο πλευρές.

Η φλεγμονή εμποδίζει τους πνεύμονες να είναι σε θέση να οξυγονώσουν το αίμα και να απομακρύνουν το διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει στον ασθενή λαχάνιασμα ή την εισπνοή μεγάλης ποσότητας αέρα για να για να εξισορροπήσει τα επίπεδα οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα.

Όπως τονίζει ο Κιθ Μόρτμαν: «Για αυτούς τους ασθενείς που παρουσιάζουν ουσιαστικά προοδευτική αναπνευστική ανεπάρκεια, η βλάβη στους πνεύμονες είναι γρήγορη και εκτενής. Δυστυχώς, όταν υποστούν βλάβη σε αυτόν τον βαθμό, οι πνεύμονες μπορεί να χρειαστούν πολύ χρόνο για να θεραπευτούν. Για περίπου 2-4% των ασθενών με Covid-19, η βλάβη είναι μη αναστρέψιμη και θα υποκύψουν στη νόσο».