Αυλωνίτης στο Gazzetta.gr: «Στην Αυστρία απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις, αλλά ο κόσμος προσπαθεί να είναι ψύχραιμος»

Δημήτρης Τομαράς
Αυλωνίτης στο Gazzetta.gr: «Στην Αυστρία απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις, αλλά ο κόσμος προσπαθεί να είναι ψύχραιμος»
Ο στόπερ της Στουρμ, Τάσος Αυλωνίτης, βιώνοντας τον κατ' οίκον περιορισμό στο Γκρατς της Αυστρίας περιγράφει στο Gazzetta.gr την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα που ζει και εργάζεται.
Στα 30 του χρόνια ο Χαλκιδαίος στόπερ είναι στην... ξενιτιά από το 2018, έχοντας επιστρέψει στη Στουρμ Γκρατς, με την οποία φέτος έχει 26 αγώνες με 1 γκολ και 2 ασίστ. Ο Τάσος Αυλωνίτης επιχειρεί μέσω του Gazzetta.gr να καταγράψει τα δεδομένα στην Αυστρία λόγω του κορονοϊού και το πως βιώνει ο ίδιος αλλά και οι Αυστριακοί την κατάσταση.
«Στην Αυστρία απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις από πόλη σε πόλη από την Δευτέρα (χθες). Έχουν κλείσει δηλαδή τα σύνορα των πόλεων. Ήδη από την Δευτέρα τα κρούσματα είχαν φτάσει σχεδόν στα χίλια άτομα», σημειώνει αρχικά ο Τάσος Αυλωνίτης. Όσο για το πως το χειρίζεται και το αντιμετωπίζει ο κόσμος τονίζει ότι «προς το παρόν υπάρχει ψυχραιμία. Ο κόσμος εδώ είναι ψύχραιμος και εφαρμόζει τους Νόμους και ότι του έχει ζητηθεί, οπότε αυτό είναι πολύ σημαντικό».
Σε σχέση με τα μέτρα που έχουν ληφθεί ο άλλοτε μπακ των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού υπογραμμίζει πως «τα πράγματα εδώ είναι περίπου όπως στην Ελλάδα την στιγμή που μιλάμε. Είναι πολύ αυστηρά τα μέτρα και εκτός από την απαγόρευση των μετακινήσεων σε άλλες πόλεις επικρατεί μία αβεβαιότητα για το μέλλον. Ο κόσμος προσπαθεί να το χειριστεί όσο πιο ήρεμα γίνεται και να το βλέπει έτσι αν και είναι δύσκολο, διότι δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά παγκοσμίως παρόμοιμο περιστατικό».
Όσο για τον ίδιο και το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει: «Εγώ προσωπικά βρίσκομαι συνεχώς στο σπίτι. Προσπαθώ να γυμνάζομαι όσο πιο πολύ μπορώ και περιμένω να δω το τι μέλλει γενέσθαι. Το μήνυμα που θα ήθελα να περάσω είναι: να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και να είμαστε υπεύθυνοι για εμάς και τους συμπολίτες μας. Με υπομονή και πίστη θα ξεπεραστεί αυτό το δυσάρεστο γεγονός»!