Επικίνδυνες δηλώσεις: «Ο κοροναϊός δεν εξαπλώνεται μέσω της θείας κοινωνίας»

Gazzetta team
Επικίνδυνες δηλώσεις: «Ο κοροναϊός δεν εξαπλώνεται μέσω της θείας κοινωνίας»
Η δήλωση ενός Πρωθιερέα σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης του κοροναϊού μόνο ως επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Μία λάθος εκτίμηση μπορεί να αποβεί καθοριστική στην εξάπλωση του νέο κοροναϊού που έχει στοιχίσει την ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Τελευταίο και χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί η Ιταλία όπου όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε, η ασθένεια εξαπλώθηκε επειδή ένα νοσοκομείο δεν τήρησε πλήρως το επιβεβλημένο πρωτόκολλο.

Βλέπετε, πολλοί αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό ελαφρά την καρδία, με αποτέλεσμα όχι απλά να μην βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος, αλλά να συνεισφέρουν στην εξάπλωσή του.

Δυστυχώς, σε αυτό, το internet παίζει μεγάλο ρόλο, καθώς κυκλοφορούν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, fake news και προτροπές που μόνο καλό δεν κάνουν...

Μία από αυτές, που επειδή (καλώς ή κακώς), είμαστε μία θρησκευόμενη χώρα θα ήταν σωστά είναι να μην την πιστέψουμε αν τελικά ο κοροναϊός χτυπήσει και την δική μας... πόρτα (Ελλάδα) και όχι μόνο του γείτονα (Ιταλία), έγινε από τον Πρωθιερέα Ίγκορ Ζούγιεφ στην ρωσική RIA Novosti.

Τι είπε: «Δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης με το να χρησιμοποιήσεις το ίδιο ποτήρι (σ.σ εννοεί την Θεία Μετάληψη). Δεν υπάρχει γιατί το περιεχόμενο του δεν είναι μόνο ψωμί και κρασί. Είναι ο ίδιος ο Χριστός».

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα έχει ημερομηνία 30 Ιανουαρίου του 2020, όμως πλέον έχει viral σε αρκετές ελληνικές ιστοσελίδες και λογαριασμούς στα social media.

Κάτι που μπορεί να γίνει ανησυχητικό αν τελικά υπάρξουν κρούσματα και στην χώρα μας...