+slo-gun

Θέλετε να παραμείνετε υγιείς; Ήρθε η ώρα να μάθετε πότε και πώς να πλένετε τα χέρια σας

Θέλετε να παραμείνετε υγιείς; Ήρθε η ώρα να μάθετε πότε και πώς να πλένετε τα χέρια σας

Θέλετε να παραμείνετε υγιείς; Ήρθε η ώρα να μάθετε πότε και πώς να πλένετε τα χέρια σας

Υπάρχει λόγος που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δίνει βαρύνουσα σημασία στο πλύσιμο των χεριών και όχι στην προστατευτική μάσκα: Δουλεύει! Αρκεί να το κάνεις σωστά.

Ενώ πολλοί άνθρωποι αγοράζουν και βάζουν μάσκες στα πρόσωπά τους, για να προστατευτούν από τον νέο κοροναϊό Covid-19 και άλλες ασθένειες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και άλλοι οργανισμοί υγείας συμβουλεύουν, στην πραγματικότητα, τα υγιή άτομα να μην τις χρησιμοποιούν!

Αν είστε ήδη άρρωστος, μια μάσκα, πράγματι, προφυλάσσει τους γύρω σας από το φτάρνισμά σας. Τα υγιή άτομα, ωστόσο, είναι μάλλον απίθανο να αρρωστήσουν από την αερομεταφερόμενη βλέννα στο ανοιχτό στόμα τους...

Είναι πολύ πιο πιθανό, όμως, να μολυνθούν αγγίζοντας μια επιφάνεια με μολυσματικούς παράγοντες πάνω της και έπειτα αγγίζοντας το πρόσωπό τους -το οποίο, για να ξέρετε, το πιάνετε περίπου 52 φορές τη μέρα

Η καλύτερη γραμμή άμυνας, λοιπόν, είναι να πλένετε συχνά τα χέρια σας. Συχνά, αλλά και σωστά!

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Ασθενειών (CDC), η ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ορθές πρακτικές για το πλύσιμο των χεριών μπορεί να μειώσει το ποσοστό αναπνευστικών ασθενειών κατά 16 έως 21% και να μειώσει τον αριθμό των ατόμων με διάρροια έως και 40%!

Πότε και πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα χέρια σας

Πρέπει να πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά το μαγείρεμα, πριν από το φαγητό, πριν και μετά τη φροντίδα ενός άρρωστου ή αν αγγίξετε μια πληγή, αφού χρησιμοποιήσετε το μπάνιο ή αλλάξετε μια πάνα, αφού αγγίξετε ένα ζώο, ζωοτροφές ή ζωικά απορρίμματα, μετά από φύσημα μύτης, φτάρνισμα και βήχα, αφότου βγάλετε τα σκουπίδια έξω και πριν εισάγετε ή αφαιρέσετε τους φακούς επαφής.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος, όμως, για να πλύνετε τα χέρια σας;

Και πάμε τώρα στην ουσία του θέματος

Κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι όχι μόνο δεν πλένουμε αρκετά συχνά τα χέρια μας, αλλά τα πλένουμε και εντελώς λάθος. Μελέτες των τελευταίων ετών υποδηλώνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πλένουν τα χέρια τους πολύ γρήγορα, για να σκοτώσουν τα μικρόβια...

Έτσι, αν θέλετε να αποφύγετε να αρρωστήσετε και να εξαπλώσετε κάποια ασθένεια, ήρθε η ώρα να καθίσετε, να καταπιείτε την υπερηφάνεια σας, να ξεχάσετε όλα όσα νομίζατε ότι ξέρατε και να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες για σωστή υγιεινή

  • Βρέξτε τα χέρια σας με νερό σε μια άνετη -για εσάς- θερμοκρασία. Κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το ζεστό νερό, που απαιτείται, για να σκοτωθούν τα μικρόβια χωρίς να κάψει το δέρμα του, οπότε κάντε αυτό, που σας κάνει να αισθάνεστε πιο όμορφα. Κλείστε τη βρύση. Η ανοιχτή βρύση, ενώ πλένετε τα χέρια σας, σας κάνει να... κάνετε πιο γρήγορα. 
  • Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι. Μην ανησυχείτε για την αγορά κάποιου με αντιμικροβιακά συστατικά. Οι έρευνες δείχνουν ότι εκτός από ένα νοσοκομειακό περιβάλλον, αυτά τα πρόσθετα δεν παρέχουν σημαντικό όφελος και η χρήση τους, μάλιστα, συμβάλλει στην αύξηση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά. 
  • Βεβαιωθείτε ότι πλένετε και τα σημεία μεταξύ των δακτύλων σας και κάτω από τα νύχια σας, καθώς τα επικίνδυνα μικρόβια μπορούν να βρίσκονται σε οποιοδήποτε μέρος του δέρματός σας. 
  • Συνεχίστε το πλύσιμο για 20-30 δευτερόλεπτα προτού ξεκινήσετε να ξεπλένετε. Είναι πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζατε, ε; Μια μελέτη έδειξε ότι οι περισσότεροι ενήλικες πλένουν τα χέρια τους για μόλις έξι δευτερόλεπτα!
  • Ανοίξτε ξανά τη βρύση και ξεπλύνετε καλά. Στεγνώστε τα χέρια σας με μια καθαρή πετσέτα (αν είναι δυνατόν), ή με ένα στεγνωτήριο αέρα. Τα μικρόβια μεταφέρονται ευκολότερα στα υγρά χέρια. 
  • Και προς Θεού, μη σκουπίζεστε πάνω σας. Θα πρέπει να πλύνετε ξανά τα χέρια σας μετά.

 

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Βασικές γνώσεις για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού

Best of internet