Τι πραγματικά ισχύει για την χειρουργική μάσκα και την λειτουργία της (pics)

Gazzetta team
Τι πραγματικά ισχύει για την χειρουργική μάσκα και την λειτουργία της (pics)
Πως φοριέται και από τι σε προστατεύει η χειρουργική μάσκα, για την οποία έχει γίνει τόσος ντόρος τις τελευταίες ημέρες.

Σε περιόδους όπως αυτή που ζούμε τώρα με την έξαρση του νέου κοροναϊού, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος διάφορα fake news και θεωρίες συνωμοσίας...

Ένα από αυτά που κυκλοφορούν ευρέως, αφορούν την χρήση της χειρουργικής μάσκας, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο φοριέται.

Ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας με ένα ποστάρισμά του στους λογαριασμούς των social media που διατηρεί, φρόντισε να... ξεδιαλύνει λίγο την κατάσταση, ξεκαθαρίζοντας πρώτα πως ο τρόπος εφαρμογής της είναι ένας.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την «ασφάλεια» που προσφέρει, δεν σημαίνει οτι επειδή την φοράει κάποιος εξασφαλίζει οτι δεν πρόκειται να κολλήσει κάτι, αλλά τουλάχιστον μειώνει αισθητά τις πιθανότητες και προστατεύεται από την μετάδοση αναπνευστικών νοσημάτων που μεταδίδονται με σταγονίδια.

Μάλιστα επειδή υπήρξε παρανόηση ακόμα και στον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες ακόμα και για τρία στρώματα που διαθέτει...