Ραντεβού στον ήλιο: η στιγμή της ξεγνοιασιάς και της ανεμελιάς επιτέλους έφτασε!

Gazzetta team
Ραντεβού στον ήλιο: η στιγμή της ξεγνοιασιάς και της ανεμελιάς επιτέλους έφτασε!
Eυκαιρία να κάνουμε ξανά παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να θυμηθούμε πως ... όταν έχει ήλιο έχει Πλωμάρι.

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και η διάθεσή μας να βρεθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να οργανώσουμε τα πρώτα ραντεβού στον ήλιο ολοένα και φουντώνει. Ειδικά το φετινό καλοκαίρι νιώθουμε πιο έντονα την ανάγκη να βρεθούμε με τους κοντινούς μας ανθρώπους, να δημιουργήσουμε νέες ευχάριστες στιγμές και να θυμηθούμε παλιές αγαπημένες. Φέτος, θέλουμε να αφήσουμε πίσω το χειμώνα που πέρασε, θέλουμε να αγναντεύουμε τη θάλασσα, να ακούμε τον ήχο του πάγου να πέφτει στα ποτήρια με το Ουζάκι και να ονειρευτούμε ένα ανέμελο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι.

Οι μέρες που έρχονται είναι όλο και πιο ηλιόλουστες και εντείνουν την επιθυμία μας για απόδραση. Τώρα ειδικά που το επιτρέπει η κατάσταση οι μηχανές αναζήτησης με τους κοντινούς προορισμούς για σύντομες εκδρομές έχουν πάρει φωτιά! Αναζητούμε μέρη που δεν έχουμε πάει ή που επιθυμούμε να πάμε ξανά, νερά που δεν έχουμε βουτήξει, αμμουδιές όπου δεν έχουμε ξαπλώσει, νησιά που θέλουμε να γνωρίσουμε ή να ξαναδούμε, ταβερνάκια όπου δεν έχουμε επισκεφτεί ή που ανυπομονούμε να ξανά επισκεφτούμε. Όπως και να επιλέξουμε να περάσουμε τις ηλιόλουστες μέρες που έρχονται, στόχος μας είναι να ξεχαστούμε, να τις περάσουμε ανέμελα και να κάνουμε όλα όσα μας έχουν λείψει το τελευταίο διάστημα.

Τα συστατικά για να δημιουργήσουμε την απόλυτη εμπειρία κάτω από τον ξανθό ήλιο, το απόλυτο ραντεβού στον ήλιο είναι απλά και λιτά. Χρειαζόμαστε καλή παρέα που ξέρουμε ότι θα μας κάνει να γελάσουμε και θα μας κάνει να ξεχαστούμε, καλή διάθεση, λίγους εκλεκτούς μεζέδες και φυσικά το αγαπημένο μας Ούζο Πλωμαρίου. Η ώρα του Ούζου άλλωστε είναι ώρα της ζεστασιάς, της ανεμελιάς, της χαλαρής διάθεσής, της παρέας. Το Ούζο Πλωμαρίου απογειώνει την κάθε στιγμή όπου και με όποιον επιλέξουμε να την περάσουμε. Γλυκόπιοτο και σπιρτόζικο, αρωματικό και φίνο, δροσερό και παρεϊστικο, αποτελεί ένα απόσταγμα συνδεδεμένο με την ελληνική παράδοση καθώς με μια και μόνο δοκιμή δίνει τη βεβαιότητα ότι έχει γεννηθεί μέσα στην ελληνική ψυχή. Με την πρώτη γουλιά γευόμαστε τον γλυκάνισο και τη θαλασσινή αλμύρα, μεταφερόμαστε σε στιγμές με την παρέα κάτω από τον ξανθό ήλιο σε τραπεζάκια δίπλα στο κύμα και στα αυτιά μας ακούγονται τσουγκρίσματα στον αέρα.

Σημαντική προϋπόθεση για να απογειωθεί η κάθε στιγμή με Ούζο Πλωμαρίου, είναι να ακολουθήσουμε πιστά την ιεροτελεστία του σερβιρίσματος. Αυτό που χρειαζόμαστε για αρχή είναι ένα μακρόστενο ποτήρι. Έπειτα βάζουμε στο ποτήρι Ούζο Πλωμαρίου ύστερα όσο νερό θέλουμε και τέλος ρίχνουμε τον πάγο. Με αυτόν τον τρόπο και την σταδιακή αλλαγή στην θερμοκρασία του Ούζου, απελευθερώνονται όλα τα αρώματα με αποτέλεσμα την ασυναγώνιστη γεύση. Αφού βεβαιωθούμε ότι όλα τα ποτήρια της παρέας είναι γεμάτα, τσουγκρίζουμε για να διώξουμε την κακή ενέργεια και πίνουμε στην υγειά μας και στις ανέμελες στιγμές που έρχονται για να τις θυμόμαστε για χρόνια!

Η στιγμή των ονείρων έφτασε και μπορούμε και πάλι να οργανώσουμε στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, στιγμές ανέμελες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη. Όπου και να βρεθείτε λοιπόν, ό,τι και να κάνετε, μην ξεχνάτε ότι σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά η διάθεση και η καλή παρέα. Ραντεβού στον ήλιο λοιπόν, παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και…όταν έχει ήλιο έχει Πλωμάρι!