Χωρικοί έμειναν... άναυδοι όταν βρήκαν βάτραχο ενός κιλού (vid)

Gazzetta team
Χωρικοί έμειναν... άναυδοι όταν βρήκαν βάτραχο ενός κιλού (vid)
Ο βάτραχος φτάνει σε μήκος τα 25 εκατοστά και το μέγεθός του φτάνει το μισό σώμα ενός βρέφους.

Χωρικοί στα Νησιά Σολομώντα έμειναν άναυδοι όταν βρήκαν έναν βάτραχο στο μέγεθος ενός... μωρού, το βάρος του οποίου έφτανε το ένα κιλό! Τα πλάνα δείχνουν το αμφίβιο πλάσμα, έναν βάτραχο Cornufer Guppyi, να πετάγεται πάνω στο γόνατο ενός ντόπιου όταν είχε βρεθεί στην ύπαιθρο τον περασμένο Απρίλη.

Ο βάτραχος φτάνει σε μήκος τα 25 εκατοστά και το μέγεθός του φτάνει το μισό σώμα ενός βρέφους! Ο ιδιοκτήτης ενός μύλου ξυλείας, ο Τζίμι Χιούγκο, 35 ετών, κυνηγούσε γουρούνια στα περίχωρα της πρωτεύουσας Χονιάρα όταν συνάντησε το τεράστιο αμφίβιο. Ο Τζίμι δήλωσε: «δεν πίστευα στα μάτια μου, είναι ο μεγαλύτερος βάτραχος που έχω δει στη ζωή μου. Ήταν στο μέγεθος ενός μωρού». «Τους λέμε "κοτόπουλα της υπαίθρου" γιατί σε κάποια χωριά τους προτιμούν από τα κοτόπουλα, όμως είναι δύσκολο να τους πιάσει κάποιος», συμπλήρωσε.

«Δυο σκύλοι είχαν πιάσει τον βάτραχο, και έπαιζαν μαζί του σε εξωτερικό χώρο, έτσι κατάφερα να τον φωτογραφίσω», είπε ο Τζίμι. «Τελικά τον φάγαμε, αφού είχε ήδη πεθάνει, όμως ελπίζω την επόμενη φορά που θα δούμε έναν τέτοιον βάτραχο, να είναι ακόμα ζωντανός και θα προσπαθήσουμε να τον κρατήσουμε ζωντανό», είπε.

Πηγή: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ