Οδοντίατρος παρουσιάζει τι κάνουν στα δόντια τους οι καπνιστές

Gazzetta team
Οδοντίατρος παρουσιάζει τι κάνουν στα δόντια τους οι καπνιστές
Οδοντίατρος παρουσιάζει μέσω βίντεο τι προκαλεί ένας καπνιστής στο στόμα του.

Μόνο οι… αρνητές δεν μπορούν να παραδεχτούν το κακό που κάνει στον οργανισμό μας το κάπνισμα, ωστόσο μία οδοντίατρος θέλησε να παρουσιάσει λεπτομερώς την πλήρη έκταση του προβλήματος, στο στόμα και στα δόντια που προκαλεί ένας καπνιστής.

Μία χρήστης του Tok Tok περιέγραψε μόνο κάποια από τα προβλήματα που προκαλούνται στο στόμα. Εξηγεί λοιπόν, πως «μπορεί (το κάπνισμα) να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθένειας των ούλων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δοντιών. Στην πραγματικότητα μειώνει την αιμορραγία στα ούλα, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο για εσάς να γνωρίζετε πότε δεν πάει κάτι καλά».

Αυτό ήταν μόνο η αρχή. Συνέχισε ακάθεκτη λέγοντας: «Μπορεί να προκαλέσει δυσοσμία στόματος, κιτρίνισμα και «λεκέδες» στα δόντια ενώ αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στόματος, για τον οποίο η θεραπεία μπορεί να προκαλέσει παραμορφώσεις».

Τι γίνεται μόλις σταματήσουμε το κάπνισμα

Τι συμβαίνει όμως όταν πάψουμε να καπνίζουμε; Κάποια πράγματα θα γίνουν αρκετά γρήγορα. Μέσα σε περίπου μισή ώρα η αρτηριακή πίεση και ο καρδιακός ρυθμός θα μειωθούν στο φυσιολογικό.

Στη συνέχεια, μετά από 12 ώρες, θα υπάρχει λιγότερο μονοξείδιο του άνθρακα στο αίμα μας.

Όσο περνούν οι μέρες, θα αυξάνεται η αίσθηση της γεύσης και της οσμής, οι οποίες είναι μειωμένες αρκετά ως μηδαμινές για τους καπνιστές και φυσικά θα μειωθεί ο κίνδυνος της καρδιακής προσβολής.

Μόλις οι ημέρες και οι εβδομάδες μετατραπούν σε μήνες και χρόνια, θα έχει μειωθεί δραστικά ο κίνδυνος καρκίνου, ενώ θα βελτιωθούν και οι λειτουργίες των πνευμόνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ