Νέο viral βίντεο στο Tiktok με καυτό κερί προκαλεί την οργή των δερματολόγων

Gazzetta team
Νέο viral βίντεο στο Tiktok με καυτό κερί προκαλεί την οργή των δερματολόγων
Μια νέα τάση που παρατηρείται στο Tiktok για την περιποίηση του προσώπου προκαλεί ανησυχία σε δερματολόγους και ειδικούς. Συστήνουν να μην το κάνει κανείς χωρίς την παρέμβαση ειδικού, διότι μπορεί να προκληθεί σοβαρός κίνδυνος.

Ένα νέο viral στην πλατφόρμα του Tiktok, που έγινε ευρύτερα γνωστό με την πρώτη καραντίνα σε όλο τον κόσμο, αρχές του 2020, αναγκάζει τους δερματολόγους να σπεύσουν να συμβουλεύσουν τους νέους να μην είναι παρορμητικοί και να υιοθετούν όσα βλέπουν στην μικρή οθόνη του κινητού τους. Σε μια νέα τάση, ορισμένα άτομα παρουσιάζουν μια μαλακή ρητίνη, η οποία στην ουσία είναι καυτό κερί, να καλύπτει πρόσωπο, στόμα και λαιμό, αλλά να εισχωρεί και λίγο σε μύτη και αυτιά μέχρι να αφαιρεθεί. Αποτελεί για αυτούς κορυφαίος τρόπος περιποίησης του προσώπου. Αισθητικοί και περιποιητές προσώπων αναφέρουν στην πλατφόρμα ότι κάνει καλό στο δέρμα.

Στον αντίποδα, η Βρετανική Ένωση Δερματολόγων (BAD) διευκρίνισε: «Δεν συνιστάται η χρήση κεριού μέσα στη μύτη ή τα αυτιά σας».

Ένας ακόμη δερματολόγος με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε επίσης τον κίνδυνο παρεμπόδισης της αναπνοής.

Αυτή η τάση πάντως, έκανε το κομμωτήριο Kapsalon Freedom, στην Ολλανδία, να έχει αποκτήσει πάνω από 800.000 χρήστες στην πλατφόρμα. Στα βίντεό του, δείχνει στιγμιότυπα σχετικά με το πως βάζουν το συγκεκριμένο κερί πάνω στα πρόσωπα των πελατών.

@kapsalonfreedomboxmeer

#Voorjou #fooryou #viral #viral #viral #viralvideos #voorjoupagina @boef

♬ origineel geluid - Kapsalonfreedom

«Αιτία ασφυξίας»

Ο Alex Echeverri, ο οποίος είναι αιαθητικός στο Δυτικό Σάσεξ, εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια για άλλους που προσπαθούν να αντιγράψουν τη διαδικασία.

«Η πρώτη μας σκέψη είναι ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ασφυξία», δήλωσε ο αισθητικός, ο οποίος έχει πάνω από δύο δεκαετίες εμπειρίας στον χώρο.

«Το κερί σκληραίνει. Έτσι θα μπορούσε να σκληρύνει στους αεραγωγούς και η λύση είναι να αφαιρεθεί χειρουργικά», συμπλήρωσε στο BBC.

Και το BAD εξέφρασε επίσης την ανησυχία ότι τα βίντεο θα μπορούσαν να το αντιγράψουν πολλοί νέοι χρήστες.

"Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων έχουν την τάση να διαδίδουν γρήγορα τις τάσεις υγείας και ομορφιάς", δήλωσε ο Δρ Anjali Mahto.

Συνεπώς, το ιδανικό είναι να ζητάτε την γνώμη ειδικών πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε πατέντας που παρακολουθείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

@kapsalonfreedomboxmeer

#voorjou #fooryou #viral #viral #tiktok #voorjoupagina #kapsalonfreedomboxmeer @boef

♬ origineel geluid - Kapsalonfreedom

Πηγή: reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ