Στην Καμπότζη ξορκίζουν τον κορονοϊό με μαγικά σκιάχτρα: Δεν έχουν κανέναν νεκρό (vid)

Gazzetta team
Στην Καμπότζη ξορκίζουν τον κορονοϊό με μαγικά σκιάχτρα: Δεν έχουν κανέναν νεκρό (vid)
Σε διάφορα χωριά της Καμπότζης οι κάτοικοι ξορκίζουν τον κορονοϊό με μαγικά σκιάχτρα και μέχρι σήμερα δεν έχει πεθάνει κανείς στη χώρα...

Λέτε;

Κάτοικοι στην Καμπότζη, πάντως, το πιστεύουν...

Σύμφωνα με Reuters, αρκετοί στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας εμπιστεύονται μαγικά σκιάχτρα, που διώχνουν τα κακά πνεύματα και τις ασθένειες. Άρα και τον κορονοϊό.

Χαρακτηριστικά, η 64χρονη Εκ Τσαν έχει δύο τέτοια μαγικά σκιάχτρα, που ονομάζονται «Τινγκ Μονγκ», έξω από το σπίτι της και είναι σίγουρη ότι θα την προστατεύσουν και από τους δαίμονες και από τις νόσους, όπως η Covid-19.

«Από τότε που έφτιαξα αυτά τα Τινγκ Μονγκ, με βοήθησαν να διώξω μακριά κάθε ασθένεια, συμπεριλαμβανομένου και του κορονοϊού και να σταματήσω τη μετάδοσή του στην οικογένειά μου», λέει.

«Πιστεύω στ’ αλήθεια στη μαγεία των σκιάχτρων και δεν ανησυχώ καθόλου μην κολλήσω κορονοϊό», προσθέτει.

Το φοβερό είναι πως η Καμπότζη -σύμφωνα με τα νούμερα, βέβαια, που η ίδια «δίνει» και τα οποία επικαλείται το Reuters- είναι από τις χώρες που έχουν επηρεαστεί λιγότερο από τον κορονοϊό, με μόλις 307 επίσημα καταγεγραμμένα κρούσματα και κανέναν θάνατο!

«Θα σκοτώσουν αυτόν τον ιό από τη χώρα μας», συμπληρώνει η Εκ Τσαν για τα μαγικά σκιάχτρα, πρακτική, δε, που υπάρχει σε κάποια χωριά της χώρας πάνω από 100 χρόνια.