5 πράγματα που πρέπει να έχεις μαζί σου την επόμενη φορά που θα πας για τρέξιμο

Gazzetta team
5 πράγματα που πρέπει να έχεις μαζί σου την επόμενη φορά που θα πας για τρέξιμο
Από πετσέτα και ακουστικά μέχρι το Klinex Απολυμαντικό Spray 1 for All.

Όποιος έβγαινε στον δρόμο για τρέξιμο πριν είκοσι χρόνια θεωρούταν είτε επαγγελματίας μαραθωνοδρόμος είτε τρελός. Από τότε κύλησε αρκετό νερό στο αυλάκι και το τρέξιμο αποτελεί μόδα. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με το τρέξιμο είναι πλέον εκατοντάδες χιλιάδες και προέρχονται από όλες τις ηλικιακές ομάδες. Από μαθητές μέχρι συνταξιούχους.

Η πανδημία δε, του έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση. Άνθρωποι που δεν είχαν τρέξει ποτέ άρχισαν τους τελευταίους μήνες να τρέχουν είτε για να γυμναστούν είτε απλώς για να βρουν ένα καλό λόγο να στείλουν sms στο 13033 και να βγουν από το σπίτι.

Mε αφορμή, λοιπόν, τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε τους τελευταίους μήνες και την κυκλοφορία του Klinex Απολυμαντικού Spray 1 for All δημιουργήσαμε την παρακάτω λίστα με τα 5 πράγματα που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε μαζί σου την επόμενη φορά που θα πας για τρέξιμο. Τόσο για να το απολαύσεις όσο και για να προστατευτείς από τον κορονοϊό.

1. Μπουφάν

Ένα λεπτό μπουφάν είναι ό,τι πρέπει για όσους τρέχουν αυτούς τους μήνες. Το φοράς στο ξεκίνημα της διαδρομής ώστε να σε ζεστάνει μέχρι να προλάβεις να ζεστάνεις το σώμα σου από την άσκηση, ενώ το βάζεις οπωσδήποτε και στον τέλος της ώστε να προφυλαχθείς από το κρύο ενώ είσαι ιδρωμένος και καταπονημένος.

2. Klinex Απολυμαντικό Spray 1 for All

Τρέξιμο χωρίς διατάσεις τόσο πριν όσο και μετά την διαδρομή δεν γίνεται. Επειδή στις διατάσεις συνήθως ακουμπάμε σε κάποια κοινόχρηστη επιφάνεια για να στηριχτούμε, είτε αυτή είναι το παγκάκι κάποιου πάρκου είτε ο τοίχος κάποιας πολυκατοικίας, πρέπει να πάρουμε τις προφυλάξεις μας από τον ιό. Απολυμαίνουμε την επιφάνεια που πρόκειται να ακουμπήσουμε με το Klinex Απολυμαντικό Spray 1 for All (δεν χρειάζεται πανί ή σφουγγάρι), το οποίο δεν έχει χλώριο και εξουδετερώνει το 99,9% των ιών και βακτηρίων και συνεχίζουμε κανονικά την άθλησή μας. Επίσης, χωράει στο τσαντάκι με τα υπόλοιπα αντικείμενα της λίστας αφού είναι μικρό (400ml) και compact.

3. Ακουστικά

Το τρέξιμο είναι ένα μοναχικό σπορ. Όσο τρέχεις έχεις μοναδική παρέα τις σκέψεις σου, κάτι που πολλές φορές δυσκολεύει την προσπάθεια. Ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλες αποστάσεις. Για αυτό τα ακουστικά αποτελούν απαραίτητο gadget κάθε δρομέα. Είτε για να ακούει μουσική με στόχο να αδειάσει το κεφάλι του από τις σκέψεις είτε για να του δίνει ρυθμό.

4. Πετσέτα

Τρέξιμο χωρίς ιδρώτα δεν νοείται. Ο ιδρώτας άλλωστε είναι κομμάτι της λυτρωτικής χαράς που δίνει το τρέξιμο. Είναι η απόδειξη του κόπου του δρομέα. Ανεξάρτητα, όμως, από τι σημαίνει, ο ιδρώτας είναι εκεί και πρέπει κάπως να αντιμετωπιστεί. Για αυτό έχουμε πάντα μαζί μας μια πετσέτα, με την οποία σκουπίζουμε κυρίως το πρόσωπό μας, ώστε να προστατεύσουμε τα μάτια μας και να μείνουμε επικεντρωμένοι στην διαδρομή.

5. Smartwatch

Αν θέλεις να προχωρήσεις στο τρέξιμο και να συμμετέχεις σε αγώνες, θα πρέπει να θέσεις κάποιους στόχους από την αρχή. Στόχους που σχετίζονται με την συχνότητα των προπονήσεων, το μέγεθος των αποστάσεων, τις διαδρομές που θα ακολουθήσεις. Ευτυχώς, έχουμε πλέον στη διάθεσή μας τα smartwatch, τα οποία μπορούν να καταγράφουν όλες τις παραπάνω πληροφορίες και να μας παρέχουν χρήσιμα δεδομένα για την πορεία μας στο τρέξιμο.