Οδηγός επιβίωσης για τη φετινή Black Friday

Gazzetta team
Οδηγός επιβίωσης για τη φετινή Black Friday
Η αντίστροφη μέτρηση για τη φετινή Black Friday έχει ήδη αρχίσει και εμείς ετοιμάσαμε τον απόλυτο οδηγό.

Πριν από μερικά χρόνια, οι περισσότεροι από εμάς δεν είχαμε ιδέα τι πραγματικά εστί Black Friday. Γιατί φυσικά άλλο να το ακούς και άλλο να το ζεις. Όταν ο θεσμός της Μαύρης Παρασκευής (που μόνο μαύρη δεν είναι) έφτασε στην Ελλάδα πριν από τέσσερα χρόνια, έμοιαζε σαν από μηχανής θεός. Όλοι μας αρχίσαμε να παλεύουμε με τα πιο άγρια ένστικτά μας προκειμένου να συγκρατηθούμε και να αγοράσουμε «μόνο όσα πραγματικά χρειαζόμαστε», κάτι που είναι αρκετά δύσκολο, ας το παραδεχτούμε.

Εμείς εδώ στο gazzetta ξέρουμε πολύ καλά ότι για να επιβιώσει κανείς στη Black Friday χρειάζεται έναν σύμμαχο που θα τον βοηθήσει να βάλει σε τάξη τις σκέψεις του και να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα που θα του επιτρέψει να βγει κερδισμένος στη μάχη με το χάος των προσφορών που κυκλοφορούν εκεί έξω. Γι’ αυτό και ετοιμάσαμε τον απόλυτο οδηγό για τη φετινή online Black Friday και με τη βοήθεια του Public, που εξακολουθεί να πρωτοστατεί στην ημέρα αυτή των μεγάλων προσφορών φέρνοντας το μεγαλύτερο Black Friday που έγινε ποτέ, θα σε βοηθήσουμε να… επιβιώσεις και να αποκτήσεις όλα όσα θες στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

Βήμα πρώτο: Τσέκαρε το budget σου και φτιάξε μια λίστα

Μόνο εσύ ξέρεις πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις στις φετινές αγορές σου και γι’ αυτό καλό είναι να ξεκινήσεις τσεκάροντας το budget σου και ετοιμάζοντας μια λίστα με όλα όσα θες να αποκτήσεις. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να ξεκινήσεις από τα πράγματα που πραγματικά χρειάζεσαι και στην συνέχεια να καταγράψεις και όλα εκείνα που δεν σου είναι πρακτικά απαραίτητα, αλλά σίγουρα θα σε κάνουν πολύ πιο ευτυχισμένο.

Βήμα δεύτερο: Κάνε έρευνα αγοράς

Ξέρουμε ότι δεν είσαι πρωτάρης και ότι δεν θα την… πατήσεις με τις εικονικές προσφορές που τείνουν να κάνουν την εμφάνισή τους αυτές τις μέρες. Ένας υπεύθυνος και οργανωμένος καταναλωτής κάνει πάντα την απαραίτητη έρευνα πριν αγοράσει οτιδήποτε για να ξέρει αφενός ότι οι εκπτώσεις είναι πραγματικές και αφετέρου ότι μπορεί πραγματικά να εμπιστευτεί το κατάστημα που επιλέγει.

Βήμα τρίτο: Μην σνομπάρεις τα newsletters

Είναι το δεξί σου χέρι στην αναζήτηση των προσφορών και καλά θα κάνεις να πάψεις επιτέλους να τα σνομπάρεις. Τα newsletters σε ενημερώνουν πρώτο για τις προσφορές που τρέχουν και σου δίνουν το προβάδισμα σε σχέση με το υπόλοιπο καταναλωτικό κοινό. Ειδικά φέτος που η Black Friday θα είναι online, αποτελούν απαραίτητο σύμμαχό σου και καλά θα κάνεις να τους δώσεις την πρέπουσα σημασία.

Βήμα τέταρτο: Πρωινό ξύπνημα, καλός καφές και μεθοδικότητα

Όση προετοιμασία και να κάνεις, το πραγματικό παιχνίδι παίζεται την Παρασκευή. Φρόντισε να ξυπνήσεις νωρίς, να φορτίσεις τις μπαταρίες σου με έναν καλό καφέ και να αρχίσεις να κάνεις τις αγορές σου όσο το δυνατόν πιο νωρίς, με καθαρό μυαλό. Εάν έχεις ακολουθήσει ευλαβικά τα παραπάνω βήματα, η διαδικασία θα είναι παιχνιδάκι. Ξεκινάς από τα πράγματα που είναι πρώτα στη λίστα σου, ενώ παράλληλα τσεκάρεις διαρκώς το email σου για να ενημερωθείς μέσω newsletter για τις προσφορές που πρέπει να προλάβεις.

Μερικές ιδέες για να ξεκινήσεις

Αν δυσκολεύεσαι να βάλεις τις σκέψεις σου σε μια σειρά, μην ανησυχείς, εμείς είμαστε εδώ. Τη Black Friday μπορείς να βρεις απίθανες προσφορές και ελκυστικές τιμές σε κάθε κατηγορία προϊόντων. Εμείς, σου προτείνουμε το public.gr, καθώς προσφέρουν 2.500.000 προϊόντα σε πραγματικές Black Friday τιμές.

Τα είδη τεχνολογίας είναι, προφανώς, μια από τις κατηγορίες προϊόντων που έχουν την τιμητική τους τη συγκεκριμένη μέρα. Στα Public μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε άπειρα προϊόντα σε εκπληκτικές τιμές. Είτε λοιπόν είσαι true gadgetακιας και θέλεις καινούριο smartphone, τηλεόραση, φωτογραφική μηχανή ή καινούρια παιχνιδομηχανή, είτε είσαι λίγο πιο... hipster και σκοπεύεις να αγοράσεις ακόμη και πικάπ για δίσκους βινυλίου, φέτος θα βρεις αυτό που ψάχνεις στο ηλεκτρονικό κατάστημα public.gr.

Φυσικά, εκτός από τα παραπάνω, η συγκεκριμένη περίοδος ενδείκνυται για αγορές προϊόντων πολιτισμού (μιας και η καραντίνα καλά κρατεί). Μην ξεχάσεις λοιπόν να τσεκάρεις τις προσφορές σε βιβλία, κόμικς, παιχνίδια, αλλά και Blu-Ray και DVD, ταινίες και σειρές, αλλά και CD και βινύλια με μουσική, για να απολαύσεις στα νέα σου gadget.

Τέλος, αν ενδιαφέρεσαι για είδη σπιτιού, αξεσουάρ, ρούχα, παπούτσια και προϊόντα προσωπικής φροντίδας, μπορείς και αυτά να τα βρεις σε εκπληκτικές τιμές από την άνεση του καναπέ σου στο pubic.gr, το μεγαλύτερο ελληνικό marketplace. Εκεί, μπορείς να κάνεις τα ψώνια σου online, στις καλύτερες τιμές, είτε απ’ ευθείας από το ίδιο το Public είτε μέσω των 2.000 συνεργαζόμενων καταστημάτων του και να τα παραλάβεις από την ασφάλεια του σπιτιού σου.

Ό,τι και αν διαλέξεις να αγοράσεις τη φετινή Black Friday, ελπίζουμε ο παραπάνω οδηγός να σε βοηθήσει να οργανωθείς και να βγεις νικητής στη μάχη των προσφορών. Εμείς δεν έχουμε παρά να σου ευχηθούμε καλές αγορές και… ψυχραιμία!