Τα έξι είδη «πρωινών τύπων» εκεί έξω και πώς να τους αναγνωρίσεις

Gazzetta team
Τα έξι είδη «πρωινών τύπων» εκεί έξω και πώς να τους αναγνωρίσεις
Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε;

Για κάποιους είναι η καλύτερη στιγμή του εικοσιτετραώρου. Γι’ άλλους ισοδυναμεί με την Κόλαση επί Γης. Το πρωινό ξύπνημα είναι η απόλυτη ευχή και κατάρα της ζωής μας και σίγουρα δεν το βιώνουν όλοι με τον ίδιο τρόπο. «Είναι θέμα συνήθειας» λένε πολλοί και δεν θα μπορούσαμε να διαφωνήσουμε περισσότερο, καθώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Στην πραγματικότητα, μερικοί άνθρωποι είναι προγραμματισμένοι να ξυπνούν με ενέργεια και όρεξη και άλλοι έχουν αποδεχτεί ότι το πρωινό ξύπνημα θα αποτελεί για πάντα ένα μικρό (ή μεγάλο) βάσανο. Και παρότι ένας καφές μπορεί να αποτελέσει βασικό σύμμαχο όλων, σίγουρα δεν μπορεί να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο ξεκινάμε τη μέρα μας.

Tο gazzetta.gr το γνωρίζει πολύ καλά αυτό και έτσι σάς βοηθά να αναγνωρίσετε γρήγορα και… αναίμακτα τα έξι είδη «πρωινών τύπων» που κυκλοφορούν εκεί έξω. Εσείς άραγε σε ποια κατηγορία ανήκετε;

1. Ο εθισμένος στο snooze

Αυτή τη δουλειά την έκαναν παλαιότερα οι γονείς μας! «Μαμάααα, πέντε λεπτά ακόμα!», είναι η ατάκα που λέγαμε, όταν πηγαίναμε σχολείο, περισσότερο και από την «Πάλι φακές;». Ο εθισμένος στο snooze έχει ενεργά τουλάχιστον δέκα ξυπνητήρια στο κινητό του, τα οποία ποτέ δεν κλείνει την πρώτη φορά που χτυπάνε, με αποτέλεσμα να πραγματοποιείται συναυλία δίπλα στο αυτί του για κανένα μισάωρο. Τον πτοεί αυτό; Φυσικά και όχι!

Ο εθισμένος στο snooze έχει προγραμματίσει τον εαυτό του να «ξυπνάει» 35-40 λεπτά μετά το πρώτο ξυπνητήρι. Τις πρώτες φορές ήταν μέσα στον πανικό του στυλ «Παναγία μου, άργησα!», όμως πλέον το έχει συνηθίσει κι αν τον ρωτήσεις, θα σου πει πως ανάμεσα σε αυτά τα δίλεπτα-τρίλεπτα ύπνου βλέπει κάθε μέρα τα καλύτερα όνειρα!

Όπως καταλαβαίνετε, ο συγκεκριμένος τύπος δεν έχει και πολύ χρόνο για να απολαύσει τον καφέ του. Κάπου ανάμεσα στα δεκάδες ξυπνητήρια, έχει αρχίσει να ονειρεύεται την πρώτη κούπα καφέ της ημέρας, κάτι που εν τέλει αποτελεί και ένα από τα βασικά του κίνητρα για να σηκωθεί επιτέλους από το κρεβάτι. Γι’ αυτό και έχει επιλέξει το απόλυτο coffee machine για τις ανάγκες του. Οι πλήρως αυτόματες μηχανές espresso Series 2200 της Philips του δίνουν τη δυνατότητα να διαλέξει ανάμεσα σε 2 υπέροχα είδη καφέ από φρέσκους κόκκους και να ετοιμάσει αυτόν που προτιμά πιο γρήγορα από ποτέ, μέσα από μια ποικιλία προσαρμοσμένη στις γεύσεις του.

Τις μέρες που καταφέρνει να σηκωθεί στην ώρα του, μπορεί να ετοιμάσει κρεμώδες αφρόγαλα χάρη στο σύστημα LatteGo υψηλής ταχύτητας. Τα πρωινά που ξυπνά αργοπορημένος, έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει την ένταση αρώματος και την ποσότητα με το μενού My Coffee Choice εύκολα και γρήγορα χάρη στην έξυπνη οθόνη αφής και να απολαύσει έναν καφέ όσο δυνατό τον χρειάζεται. Όσο για τον καθαρισμό, δεν είναι κάτι που τον ανησυχεί, καθώς είναι πανεύκολος χάρη στην πλήρως αποσπώμενη μονάδα παρασκευής.

2. Ο κόκορας

Αυτοί οι εκνευριστικοί άνθρωποι! Συνήθως είναι πάντα χαρούμενοι, ευδιάθετοι και fit! Το χαμόγελο που έχουν, δύο λεπτά αφότου έχουν ξυπνήσει, κάνει για διαφήμιση οδοντόκρεμας (στο μετά κομμάτι) κι εννοείται πως το πρωινό είναι το αγαπημένο τους γεύμα!

Οι κόκορες ανοίγουν τα μάτια τους συνήθως ΠΡΙΝ χτυπήσει το ξυπνητήρι!!! Απίθανα πράγματα! Γι’ αυτούς, η πρώτη ώρα της ημέρας τους είναι μια λατρεμένη ιεροτελεστία. Απ’ τον τρόπο που θα πετάξουν από πάνω τους τα σεντόνια, θα φορέσουν τις παντόφλες τους, θα χοροπηδήξουν στην τουαλέτα και θα ανοίξουν τις κουρτίνες για να λουστούν το φως του ήλιου, μέχρι τη στιγμή που θα καθίσουν στον καναπέ για να απολαύσουν τον καφέ τους, αφού πρώτα μυρίσουν με κλειστά μάτια το άρωμα που ξεχειλίζει από την κούπα, λες και πρωταγωνιστούν σε διαφήμιση.

Γι’ αυτό και έχουν επιλέξει τις πλήρως αυτόματες μηχανές espresso Philips 3200 Series, που τους δίνουν τη δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα σε 8 υπέροχα είδη καφέ από φρέσκους κόκκους. Από δυνατό espresso ή cappuccino μέχρι τον αγαπημένο τους latte macchiato, οι λειτουργίες του συγκεκριμένου coffee machine τους επιτρέπουν να απολαύσουν το τέλειο φλιτζάνι, κάθε φορά, μετατρέποντας τη διαδικασία σε ιεροτελεστία. Οι ανθεκτικοί κεραμικοί μύλοι μπορούν να προσαρμοστούν σε 12 βήματα, ώστε να μετατρέπουν τους κόκκους σε ό,τι θέλουν, από εξαιρετικά λεπτή σκόνη μέχρι χοντρά κομμάτια. Παράλληλα, χάρη στην εύχρηστη οθόνη, μέσα σε λίγα βήματα, μπορούν να προσαρμόσουν τη γεύση και την ομαλή ροή του φρέσκου καφέ, ενώ το σύστημα Aroma Extract που πετυχαίνει έξυπνα την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη θερμοκρασία εκχύλισης και την εξαγωγή του αρώματος, διατηρώντας τη θερμοκρασία του νερού μεταξύ 90 και 98°C, τους επιτρέπει να απολαμβάνουν καθημερινά υπέροχους καφέδες.

3. Ο Γιουσέιν Μπολτ

Δεν έχουν υπάρξει επίσημες μελέτες (κακώς), όμως εύκολα αυτοί οι «πρωινοί τύποι» συναγωνίζονται τον Τζαμαϊκανό σπρίντερ σε ταχύτητα! Η ημέρα τους ξεκινά με το χαρακτηριστικό «ιιιιιιιιιιιιιιιιι $&*@ το %#$@!* μου», που το ακολουθεί μια εκπληκτική σεκάνς αλμάτων, τρεξίματος και πανικού, όπου μέσα σε 3-4 λεπτά έχουν πλυθεί, ντυθεί, πιει τον καφέ τους, φάει το πρωινό τους κι έχουν βγει απ’ την πόρτα του σπιτιού!

Είναι απορίας άξιο πώς τα καταφέρνουν όλα αυτά, γιατί συνήθως στη δουλειά βαριούνται ακόμα και να τσουλήσουν τις καρέκλες τους μισό μέτρο για να πιάσουν το τηλέφωνο, όμως οι Γιουσέιν Μπολτ του πρωινού ξυπνήματος πραγματικά λάμπουν αυτά τα πρώτα πέντε λεπτά της ημέρας τους! Η συνέχεια είναι ένας κατήφορος…

Όπως καταλαβαίνετε, η ταχύτητα για τον συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου είναι το παν. Γι’ αυτό και οι πλήρως αυτόματες μηχανές espresso Series 4300 είναι ο καλύτερος σύμμαχός τους. Καταρχάς, τους δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τον καφέ τους όπως ακριβώς θέλουν, κάθε φορά, χρησιμοποιώντας τα δύο προφίλ χρήστη που αποθηκεύουν τις εξατομικευμένες επιλογές τους. Χάρη σ’ αυτά, έχουν ήδη φτιάξει το δικό τους προφίλ, με τις δικές τους επιλογές, κάτι που τους επιτρέπει να μην σπαταλάνε χρόνο στην προετοιμασία.

Παράλληλα, πέρα από τις 8 διαφορετικές επιλογές που έχουν για να ετοιμάζουν τον καφέ που θέλουν σε χρόνο ρεκόρ, το σύστημα Aroma Extract, που πετυχαίνει έξυπνα την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη θερμοκρασία εκχύλισης και την εξαγωγή του αρώματος, διατηρώντας τη θερμοκρασία του νερού μεταξύ 90 και 98°C τους επιτρέπει να απολαμβάνουν υπέροχους καφέδες. Και το καλύτερο: Μόλις ετοιμάσουν τον καφέ τους, απλώς τοποθετούν τον δίσκο περισυλλογής υγρών LatteGo και το δοχείο αλεσμένου καφέ στο πλυντήριο πιάτων. Easy peasy!

4. Ο «πού είναι ο καφές μου;»

Εδώ χρειάζεται μια προσοχή, μια φροντίδα και μια τρυφερότητα. Όταν πρέπει να αντιμετωπίσεις τους «πού είναι ο καφές μου;», πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχεις υπομονή! Α, και μια κούπα καφέ στα χέρια σου θα βοηθούσε πάρα πολύ!

Γι’ αυτούς τους ανθρώπους, το πρωινό ξύπνημα είναι μια βάναυση διαδικασία. Ο συνδυασμός της Κόλασης του Δάντη με την Ημέρα της Μαρμότας, που πρέπει να ζουν κάθε μέρα! Δεν είναι ότι εκτιμούν ιδιαίτερα τον ύπνο (συνήθως κοιμούνται νωρίς το πρωί), αλλά μισούν με πάθος και με όλο τους το είναι το ξύπνημα!

Οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνίας μαζί τους, μέχρι να πιουν αυτή την πρώτη γουλιά καφέ, είναι πιο ανούσια και απ’ το να θες να χάσεις πέντε κιλά εν μέσω καραντίνας! Στο μυαλό τους επικρατεί το απόλυτο χάος, η ύπαρξή τους είναι ένα συνονθύλευμα πρωτόγονων ενστίκτων επιβίωσης, μέχρι την μαγική στιγμή που τα χείλη τους θα ακουμπήσουν την άκρη της κούπας και το μαγικό καφέ φίλτρο θα κυλήσει μέσα τους!

Γι’ αυτό και οι πλήρως αυτόματες μηχανές espresso Series 2200 της Philips είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους. Κάθε πρωί έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζουν την ένταση και την ποσότητα του ροφήματος που έχουν τόσο ανάγκη με το μενού My Coffee Choice, επιλέγοντας εύκολα από τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

Φυσικά, τη διαφορά κάνουν οι φρέσκοι κόκκοι, που προσφέρουν ακαταμάχητη γεύση και το άρωμα στον καφέ τους, επομένως είτε λαχταράνε έναν αρωματικό εσπρέσο, ή μια πιο σύνθετη συνταγή με βάση το γάλα, η πλήρως αυτόματη μηχανή εσπρέσο τους προσφέρει τέλειο αποτέλεσμα χωρίς ταλαιπωρία και σε χρόνο μηδέν. Και μάλιστα χάρη στους 100% κεραμικούς μύλους που είναι εξαιρετικά σκληροί και ακριβείς, μπορούν να μείνουν ήσυχοι καθώς θα απολαμβάνουν φρέσκο αρωματικό καφέ για τουλάχιστον 20.000 φλιτζάνια.

5. O «φωλιάς»

Αυτός ο «πρωινός τύπος» παρατηρείται σχεδόν αποκλειστικά τον χειμώνα. Είναι ενδημικό είδος, σαν τα χελιδόνια ένα πράγμα, και κάνει την εμφάνισή του, όταν οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πλησιάζουν τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο «φωλιάς» είναι αυτός που, αφού έχει ξυπνήσει κανονικά, αρνείται κατηγορηματικά να αφήσει το κρεβάτι του! Στο μυαλό του, ο χώρος κάτω από το συνδυασμό σεντονιού-παπλώματος-κουβέρτας που έχει χτίσει, είναι η τροπική ζώνη του Αμαζονίου και οτιδήποτε έξω από αυτή, ο Βόρειος Πόλος, αφού έχει εξαφανιστεί ο ήλιος!

Αυτοί οι τύποι έχουν συνήθως δίπλα στο κρεβάτι το κινητό τους, τον υπολογιστή τους, ένα σταθερό τηλέφωνο, μια τοστιέρα και μια πάπια και προτιμούν να μείνουν εκεί μέχρι να αλλάξει η εποχή, παρά να σηκωθούν απ’ τη φωλιά τους! Το μόνο που μπορεί να τους κάνει να σηκωθούν είναι ένας καλός καφές. Έτσι, προτιμούν τις μηχανές espresso Series 4300 που είναι πλήρως αυτόματες και τους δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε 8 υπέροχα είδη καφέ από φρέσκους κόκκους και να ετοιμάσουν αυτόν που προτιμούν πιο εύκολα από ποτέ.

Από εσπρέσο και καπουτσίνο μέχρι λάτε μακιάτο (η LatteGo παρασκευάζει υπέροχο αφρόγαλα, ρυθμίζεται εύκολα και καθαρίζεται μόλις σε 15 δευτερόλεπτα), αποφασίζουν λίγο πριν αποχωριστούν τη ζεστασιά τους ποιο ρόφημα προτιμούν και το ετοιμάζουν με το πάτημα ενός κουμπιού. Μάλιστα, χάρη στο καπάκι διατήρησης αρώματος, απολαμβάνουν τους φρέσκους και αρωματικούς κόκκους για πολύ περισσότερο, πράγμα που όπως καταλαβαίνετε αποτελεί ένα ακόμα κίνητρο για να σηκωθούν.

6. Ο ζωντανός-νεκρός

Στη θεωρία, μοιάζουν πολύ με τους «πού είναι ο καφές μου;», με μία βασική διαφορά: δεν μπορούν να γίνουν βίαιοι, όπως οι προαναφερθέντες, για τους οποίους το χρονικό παράθυρο μέχρι να πιουν τον καφέ τους είναι σχετικά μικρό.

Οι ζωντανοί-νεκροί απ’ την άλλη, χρειάζονται τον καφέ για να ξυπνήσουν, όμως αν δεν τον πιουν, θα παραμείνουν σε αυτή την κατάσταση ζόμπι απ’ το Walking Dead για όλη την ημέρα. Τα μάτια τους θα είναι μισάνοιχτα, το περπάτημά τους θα είναι στο 30% της κανονικής ταχύτητας, οι απαντήσεις τους θα έχουν μια καθυστέρηση 4-5 δευτερολέπτων, τα αντανακλαστικά τους θα είναι οριακά πιο γρήγορα ενός sloth και γενικά οι αισθήσεις τους θα λειτουργούν σαν να είναι υπό της επήρεια ισχυρών κατασταλτικών!

Όπως καταλαβαίνετε, για τους συγκεκριμένους τύπους, ο καφές είναι το παν, καθώς αποτελεί την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στη λέξη «σηκώθηκα» και στη λέξη «ξύπνησα». Επιλέγουν λοιπόν τις πλήρως αυτόματες μηχανές espresso Series 3200 που τους επιτρέπουν να προσαρμόσουν την ένταση αρώματος και την ποσότητα μέσα από το μενού My Coffee Choice, αναλόγως πόσο καφέ χρειάζονται για να… συνδεθούν με την πραγματικότητα. Τις μέρες που είναι σε μια κάπως καλύτερη φάση, ίσως και να μπουν στη διαδικασία να επιλέξουν ποιο από τα 5 υπέροχα είδη καφέ θέλουν να απολαύσουν, δεν παίρνουμε όμως όρκο. Τις περισσότερες φορές ξεκινούν με έναν απλό espresso και όταν αποκτήσουν επαφή με την πραγματικότητα αποφασίζουν να απολαύσουν έναν ακόμα καφέ, πιο σύνθετο αυτή τη φορά, προσθέτοντας κρεμώδες αφρόγαλα χάρη στο LatteGo που αναμειγνύει γάλα και αέρα σε υψηλή ταχύτητα στον στρογγυλό θάλαμο για αφρόγαλα, χωρίς πιτσιλιές και στην ιδανική θερμοκρασία. Τότε είναι που ξυπνάνε πραγματικά, οι λειτουργίες τους επανέρχονται στο 100% και είναι επιτέλους έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση που τους επιφυλάσσει η μέρα.

Ξέρουμε ότι έχετε ήδη ταυτιστεί με ένα (ή και περισσότερα) από τα παραπάνω είδη πρωινών τύπων. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Και παρότι μπορεί να διαφέρουμε, όλοι μας έχουμε κάτι κοινό: Την αγάπη για τον καφέ. Όπως και αν ξυπνάτε λοιπόν, φροντίστε να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας και να επενδύσετε σε μια ποιοτική καφετιέρα που θα σας επιτρέπει να απολαμβάνετε καθημερινά έναν υπέροχο, εξαιρετικής ποιότητας αρωματικό καφέ από φρεσκοαλεσμένους κόκκους ακριβώς όπως τον πίνετε. Γιατί σας αξίζει.