Η συνταγή για χαρούμενες αναμνήσεις: Ήλιος, Παρέα & Ούζο

Gazzetta team
Η συνταγή για χαρούμενες αναμνήσεις: Ήλιος, Παρέα & Ούζο
Ευτυχώς στην Ελλάδα έχουμε αφθονία και από τα τρία.

Με το πέρας του καλοκαιριού και την επιστροφή στην καθημερινότητα, αναζητούμε συνεχώς τρόπους να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα, την πίεση και το άγχος. Τι καλύτερο λοιπόν, από το να εκμεταλλευτούμε κάθε ηλιόλουστη μέρα για να το πετύχουμε; Άλλωστε η χώρα μας είναι παγκοσμίως γνωστή για τον ξανθό της ήλιο κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Σε μπαλκόνι, στην αυλή, στην εξοχή, ακόμη και μέσα στο σπίτι με λίγους, καλούς, κοντινούς μας ανθρώπους και φυσικά με τα ποτήρια γεμάτα Ούζο Πλωμαρίου.

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου, είναι το απόσταγμα που παράγεται πάνω από έναν αιώνα στο Πλωμάρι της Λέσβου, με αγάπη και μεράκι. Αποτελεί ένα παραδοσιακό απόσταγμα που με την πρώτη του γουλιά είναι σαν να γεύεσαι την ίδια την Ελλάδα: γλυκάνισος και θαλασσινή αλμύρα, παρέα και τσουγκρίσματα στον αέρα. Το αγαπημένο μας Πλωμάρι, το πλέον χαρακτηριστικό εθνικό απόσταγμα που χρόνια τώρα ενώνει τις παρέες και συμπυκνώνει στη γεύση και στα αρώματά του όλη την πεμπτουσία της ελληνικής κουλτούρας, είναι το ιδανικό συνοδευτικό για κάθε ηλιόλουστη μέρα αλλά και για τις μέρες που απλά θέλουμε να νιώσουμε λίγο αυτή την αισιοδοξία που μας προσφέρει ο ήλιος αφού όταν έχει ήλιο έχει Πλωμάρι!

Τώρα που οι ευχάριστες και ανέμελες αναμνήσεις είναι ίσως πιο απαραίτητες από ποτέ, είναι ευκαιρία να μαζέψουμε τους 2-3 αγαπημένους μας ανθρώπους μια ηλιόλουστη μέρα και να επιλέξουμε να την περάσουμε όπως εμείς θέλουμε. Να κάνουμε μια μονοήμερη εκδρομή στη φύση, να μαζευτούμε στο σαλόνι του σπιτιού, να κάτσουμε στο μπαλκόνι, στη βεράντα και να φιλοσοφούμε με τις ώρες. Να δημιουργήσουμε εν ολίγοις αυτές τις θετικές αναμνήσεις που θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη μας και θα μας κάνουν να χαμογελάμε κάθε φορά που θα ανατρέχουμε σε αυτές!

Σύμμαχός μας σε αυτό δεν μπορεί να είναι άλλος από το Ούζο Πλωμάριου καθώς είναι το ιδανικό απόσταγμα για να απογειώσει την κάθε στιγμή. Ακόμη και με τη διαδικασία του σερβιρίσματος, η παρέα γεμίζει χαρά καθώς όλοι το βλέπουν σαν μια ιεροτελεστία που θα οδηγήσει στην απόλαυση. Πρώτα, εκείνος που θα πάρει τα ηνία του σερβιρίσματος, θα γεμίσει ένα μέρος του ποτηριού με Πλωμάρι και τότε θα σκάσουν τα πρώτα χαμόγελα! Έπειτα θα πέσει στο ποτήρι το νερό και τελευταίος ο πάγος… η αγωνία κορυφώνεται! Η ιεροτελεστία ολοκληρώνεται με το τσούγκρισμα, για να διώξει το κακό όπως λέει ο σοφός λαός και έπειτα….. η απόλαυση. Με την πρώτη γουλιά, μας έρχονται στο μυαλό χαρούμενες και ξέγνοιαστες στιγμές με φόντο τον ελληνικό ήλιο και μας κατακλύζει η αισιοδοξία ότι θα δημιουργήσουμε πολλές τέτοιες στιγμές ακόμη, γιατί αν έχει Πλωμάρι έχει πάντα ήλιο, κάθε εποχή του χρόνου!