Η Sony προειδοποιεί για περιορισμένη ποσότητα PS5 μέχρι και το 2022

Η Sony προειδοποιεί για περιορισμένη ποσότητα PS5 μέχρι και το 2022
Τα πράγματα για την απόκτηση μιας κονσόλας PS5 θα παραμείνουν δύσκολα.

Φαίνεται πως τα προβλήματα με τη διαθεσιμότητα PS5 θα παραμείνουν για αρκετό καιρό ακόμη, αφού η Sony αναγνωρίζει τα προβλήματα και σημειώνει πως ίσως παραμείνουν και για το 2022.

Ο chief financial officer της ιαπωνικής εταιρείας, Hiroki Totoki, μίλησε σε αναλυτές της αγοράς και σημείωσε πως δεν εκτιμάται να μειωθεί η ζήτηση του νέου συστήματος, ωστόσο ακόμη και αν μπορούσε η Sony να βελτιώσει τη γραμμή παραγωγής, δεν θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους πάντες.

Μέχρι και σήμερα, το PS5 έχει πουλήσει περί τα 7.8 εκ. κονσολών σε όλο τον κόσμο, ενώ στόχος είναι να φτάσει τα 14.8 εκ. ακόμη μέσα στο νέο οικονομικό έτος.

Η προβληματική παράδοση των κονσολών έχει επηρεαστεί τόσο από το κλείσιμο των εργοστασίων παρασκευής chips στην Κίνα το 2020 (λόγω του κορονοϊού), αλλά και από την τεράστια ζήτηση που έχει η κονσόλα της.

Τα προβλήματα είναι έντονα και στη χώρα μας, όπου ακόμη δεν έχουν εξυπηρετηθεί όλες οι προ-παραγγελίες που έχουν γίνει από καταναλωτές, ενώ κάθε μήνα έρχεται συγκεκριμένος αριθμός μηχανημάτων που πηγαίνει απευθείας για αυτήν την εκκρεμότητα. Ειδικοί εκτιμούν πως κονσόλα στο ράφι θα φανεί -στην καλύτερη των περιπτώσεων- μετά το καλοκαίρι.

Μένει να δούμε πότε θα έχουμε νεότερα για το θέμα.