Ψηφιακή Μέριμνα 2021: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις

Gazzetta team
Ψηφιακή Μέριμνα 2021: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις
Οι προϋποθέσεις, οι δικαιούχοι και προτάσεις για αγορά.

Μετά από ένα χρόνο πανδημίας, η τεχνολογία έχει διεισδύσει στη ζωή μας περισσότερο από ποτέ. Πέρα από την τηλεργασία, που έστω σταδιακά προωθούσαν έτσι και αλλιώς κάποιες εταιρείες, μπήκε στην καθημερινότητά μας η τηλεκπαίδευση.

Εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και φοιτητές περνούν δεκάδες ώρες την εβδομάδα μπροστά από tablets, desktops και laptops προκειμένου να παρακολουθήσουν τις παραδόσεις των μαθημάτων τους και να δώσουν εξετάσεις.

Δυστυχώς, όμως, δεν έχουν όλες οι οικογένειες τη δυνατότητα να παρέχουν στα παιδιά τους τις κατάλληλες συσκευές τεχνολογίας για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις σχολικές/φοιτητικές τους υποχρεώσεις.

Για αυτό το Public στηρίζει το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα 2021, με το οποίο οικογένειες με παιδιά (μαθητές/φοιτητές) από 4 ως 24 ετών που πληρούν κάποια οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια έχουν πρόσβαση σε ένα κουπόνι αξίας 200 ευρώ προκειμένου να ανανεώσουν τον τεχνολογικό τους εξοπλισμό. Οι δικαιούχοι μπορούν να μπουν σήμερα στο digital-access.gov.gr, να συμπληρώσουν την αίτηση και να λάβουν το κουπόνι προκειμένου να αγοράσουν το νέο tablet, desktop ή laptop τους.

Παράλληλα, το Public σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ», ενισχύει το θετικό αποτύπωμα της ενέργειας, αφού με τις αγορές τεχνολογικού εξοπλισμού και τη χρήση του κουπονιού της Ψηφιακής Μέριμνας, στηρίζει το πρόγραμμα «Δεσμός για τα Σχολεία» και εξοπλίζει τις αίθουσες πληροφορικής σε σχολεία της Ελλάδας.

Tι πρέπει να σκεφτείς πριν αξιοποιήσεις το κουπόνι

Ποια, όμως, είναι η κατάλληλη επένδυση για το κουπόνι της Ψηφιακής Μέριμνας; Πριν αποφασίσεις τι θα επιλέξεις, πρέπει να δεις ποιες είναι οι ανάγκες σου και να απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως οι παρακάτω:

-Ζεις σε ένα σπίτι με πολλά ακόμα άτομα, οπότε δεν έχει το δικό σου γραφείο και χρειάζεται να μετακινείσαι συχνά από χώρο σε χώρο προκειμένου να παρακολουθήσεις απερίσπαστος τα μαθήματά σου;

-Χρειάζεσαι μια συσκευή που θα έχει δυνατή μνήμη για να αποθηκεύεις όσα αρχεία χρειάζεσαι ή προτεραιότητά σου είναι η ταχύτητα;

-Έχεις μικρότερα αδέρφια που θα μπορούσαν να θέσουν μια σταθερή συσκευή όπως το desktop σε κίνδυνο;

-Θα χρησιμοποιείς (είτε εσύ είτε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας) την συγκεκριμένη συσκευή και για άλλο λόγο πέρα από την εκπαίδευση; Αν ναι, ο άλλος λόγος (π.χ. τηλεργασία) έχει τις ίδιες τεχνολογικές απαιτήσεις;

-Διαθέτει άλλες τεχνολογικές συσκευές στο σπίτι; Αν ναι, σε τι κατάσταση βρίσκονται;

Οι προτάσεις

Παρακάτω θα βρεις και δύο προτάσεις από τα Public που μπορεί να σε βοηθήσουν στην απόφασή σου:

-Laptop Lenovo 14" FHD IPS Touch (AMD A6-9220C / Windows 10 Pro/ AMD Radeon R5) + Antivirus ZoneAlarm για 2 έτη

Εγγύηση: 24 μήνες
Κατασκευαστής: LENOVO
Μνήμη RAM: 4 GB
Χωρητικότητα: 128 GB
Τιμή:448,89€

Δείτε περισσότερα tablet εδώ.

-Laptop HP 14s-fq0003nv 14" (AMD 3020e/4GB/128GB SSD/AMD Radeon) + Antivirus ZoneAlarm για 2 έτη

Εγγύηση: 24 μήνες
Κατασκευαστής: HP
Επεξεργαστής: AMD E300-Series
Μνήμη RAM: 4 GB
Χωρητικότητα: 128 GB
Κάρτα Γραφικών: AMD
Τιμή: 358.89

Και περισσότερα laptops εδώ.