Η Sony παρουσίασε τα Xperia 1 III και Xperia 5 III smartphones με έμφαση στη φωτογραφία (vids)

Παύλος Παπαπαύλου
Η Sony παρουσίασε τα Xperia 1 III και Xperia 5 III smartphones με έμφαση στη φωτογραφία (vids)
Γνωρίστε τα Xperia 1 III και Xperia 5 III της Sony.

H Sony συνεχίζει την πορεία της στην αγορά των smartphones και αποκάλυψε τα δύο νέα της μοντέλα που ρίχνουν βάρος στο κομμάτι της φωτογραφίας. Τα Xperia 1 III και Xperia 5 III αναμένεται να κυκλοφορήσουν φέτος και είναι τα πρώτα που προσφέρουν φακούς με αισθητήρα Dual PD. Στο πίσω τμήμα του το Xperia 1 III φέρει μια κάμερα με 3 φακούς, ενώ στο εσωτερικό του βρίσκεται ο Snapdragon 888. Η υποστήριξη 5G είναι αυτονόητη, ενώ και το design παραμένει πιστό στη σειρά Xperia με ορθογώνιο σχήμα.

Το Xperia 1 III έχει οθόνη 4Κ OLED με υποστήριξη 120Hz refresh rate, καθώς και δύο ηχεία που προσφέρουν 40% πιο δυνατό ήχο, καθώς και συνεργασία με το 360 Reality Audio format της Sony. Μέσω του USB-C, θα μπορεί να συνδεθεί με SLR κάμερες και να λειτουργήσουν σαν οθόνη, ενώ θα κυκλοφορήσει με Android 11.

Tα Xperia 1 III και Xperia 5 III διαθέτουν τη λειτουργία Photography Pro. Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με επαγγελματίες φωτογράφους, περιλαμβάνει πολλές από τις χειροκίνητες ρυθμίσεις που διατίθενται σε φωτογραφικές μηχανές της σειράς Alpha, όπως ISO, ταχύτητα κλείστρου, ένδειξη EV, υποστήριξη RAW και ένα ειδικό κουμπί κλείστρου (με ανάγλυφο φινίρισμα αποκλειστικά στο Xperia 1 III).