H Razer βάζει μπροστά το πλάνο για RBG μάσκες προστασίας κατά του COVID-19 (vid)

H Razer βάζει μπροστά το πλάνο για RBG μάσκες προστασίας κατά του COVID-19 (vid)
Η γνωστή εταιρεία περνάει από τη μελέτη στην πράξη.

Με τον COVID-19 να ταλαιπωρεί όλο τον πλανήτη εδώ και πάνω από ένα χρόνο, η Razer δήλωσε πριν μήνες την πρόθεσή της να ασχοληθεί με ειδικές μάσκες προστασίας. Φαίνεται μάλιστα πως το σχέδιο προχωράει κανονικά, αφού κάτι τέτοιο δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Min-Liang Tan σε συνέντευξή του στο Yahoo Finance. Οι συγκεκριμένες μάσκες θα ακολουθούν το χαρακτηριστικό των φωτισμών RGB που βλέπουμε σε προϊόντα της σειράς και θα είναι ειδικά σχεδιασμένες για να προστατεύουν τον χρήστη.

Η ειδική αυτή μάσκα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση CES 2021 και περιλαμβάνει φίλτρα που μπορούν να αντικατασταθούν. Η μάσκα είναι αδιάβροχη και με ειδικό πλαστικό για να μην είναι εύκολο να γρατζουνιστεί, ενώ θα έχει και ειδικά μικρόφωνα για να ακούγεται καλύτερα η φωνή του κατόχου της. Τα ειδικά λουράκια για τα αυτιά προσαρμόζονται σε κάθε μήκος για να μην τραβάνε τα αυτιά, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει ακόμη εκτιμώμενη ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή.

Πάντως, για να μπορεί να εμπορεύεται η Razer προϊόντα που παρέχουν προστασία κατά του COVID-19, θα πρέπει πρώτα να πάρει και την έγκριση από την αρμόδια υπηρεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.