Πώς θα θερμομονώσεις το σπίτι σου με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Gazzetta team
Πώς θα θερμομονώσεις το σπίτι σου με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»
Η αξιοποίηση του προγράμματος και η τεχνογνωσία της Mapei θα σε βοηθήσουν να κάνεις έναν ζεστό χειμώνα.

O χειμώνας έχει μπει για τα καλά και οι θερμοκρασίες έχουν πέσει αισθητά σε όλη τη χώρα. Όλοι αναζητούμε τρόπους προκειμένου να κρατήσουμε τα σπίτια μας ζεστά και ανεπηρέαστα από το κρύο και τις υπόλοιπες εξωτερικές συνθήκες που φέρνουν μαζί τους αυτοί οι μήνες, όπως είναι η υγρασία, η βροχή και το χιόνι.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να το πετύχουμε είναι η θερμομόνωση. Μια διαδικασία που μπορεί να είναι τόσο αποτελεσματική όσο και οικονομική χάρη στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της Mapei και του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ».

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» άνοιξαν στις 11/12 για την Ήπειρο και συνεχίζονται για τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας. Όσοι, λοιπόν, ιδιοκτήτες σπιτιών θέλουν να το αξιοποιήσουν ώστε να έχουν οικονομικά τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στο σπίτι τους τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι καταναλώνοντας την χαμηλότερη δυνατή ενέργεια μπορούν να απευθυνθούν στην Mapei για τα πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης Mapetherm τα οποία παρουσιάζουν την τέλεια ευκαιρία για αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση.

Το Mapetherm System αποτελεί ένα εξελιγμένο τεχνολογικά σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης με τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διαφόρους τύπους μονωτικών (ΕPS, EPSplus, πετροβάμβακας, XPS) και πληθώρα τελικών επιχρισμάτων σε πολλές κοκκομετρίες και διευρυμένο χρωματολόγιο για όλες τις απαιτήσεις. Δοκιμασμένα για τις έντονες συνθήκες της ελληνικής επικράτειας, αποτελούν προϊόντα με την τεχνογνωσία των εργαστηρίων Έρευνας & Ανάπτυξης της Mapei και την αξιοπιστία των 80 και πλέον χρόνων της στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Το Mapetherm System δίνει τη δυνατότητα στο μηχανικό να καλύψει όλες τις κάθετες επιφάνειες με συνεχές στρώμα μονωτικού και να εξαφανίσει τις περιοχές με τοπικές αλλά σημαντικές ελλείψεις στη μόνωση (π.χ. σενάζια, κολώνες, πλάκες). Επιπλέον, επιδιορθώνει κάθε τύπο θερμογέφυρας αφού εξαφανίζει τις διόδους μεταφοράς θερμότητας, τις πηγές συμπύκνωσης και μούχλας στην εσωτερική τοιχοποιία και επιδιορθώνει περιοχές με ρωγμές ή αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ρωγμών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εξωτερικής θερμομόνωσης προσφέρει θερμική ισορροπία στον σκελετό του κτηρίου αφού μονώνει ομοιόμορφα, εξαφανίζει τις θερμοκρασιακές και υγρασιακές καταπονήσεις που επιδρούν στην οικοδομή και αυξάνει την ανθεκτικότητα. Έτσι αποτρέπεται η εμφάνιση ρωγμών στις διεπιφάνειες, η είσοδος υγρασίας που οδηγεί σε σκιές και μούχλα, καθώς και η μείωση της θερμομονωτικής ικανότητας της τοιχοποιίας. Επιπλέον, λόγω της ορθής θέσης του μονωτικού υλικού διατηρεί τους τοίχους θερμούς, σε περιόδους ψυχρού καιρού, αφού συσσωρεύει θερμότητα στην τοιχοποιία, ενώ την περίοδο του καλοκαιριού αποτρέπει την υπερβολική θέρμανση του τοίχου. Η εφαρμογή στον εξωτερικό τοίχο δεν επιδρά στη λειτουργία του κτιρίου και δεν μειώνει τους εσωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, το Mapetherm System επιτρέπει στους υδρατμούς να εξέρχονται από το εσωτερικό του κτιρίου, μετακινεί το σημείο δρόσου στην εξωτερική μεριά της τοιχοποιίας και αποτρέπει το σχηματισμό της επιβλαβούς και ανθυγιεινής συμπύκνωσης υδρατμών στα διάκενα της τοιχοποιίας. Έτσι, μειώνει την πιθανότητα σχηματισμού συμπυκνώσεων και την εμφάνιση μούχλας εσωτερικά και επιτρέπει την ορθή εκμετάλλευση της θερμότητας.

To Mapetherm System αποτελεί την ιδανική λύση για την θερμομόνωση του σπιτιού σου για μακροχρόνια εξοικονόμηση ενέργειας ακόμα και αν δεν είσαι δικαιούχος του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ». Έτσι και αλλιώς είναι ευρωπαϊκή στρατηγική να αναβαθμιστεί το κτηριακό απόθεμα της Ευρώπης μέσα στα επόμενα χρόνια και επομένως στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχουν κι άλλες σταθερές δράσεις με προγράμματα επιδότησης. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος να αφήνεις τις εξωτερικές συνθήκες να επηρεάζουν την θερμοκρασία του σπιτιού σου.