Κυκλοφορεί η πρώτη οθόνη χωρικής πραγματικότητας και είναι ό,τι πιο κοντινό στο ολόγραμμα (vids)

Gazzetta team
Κυκλοφορεί η πρώτη οθόνη χωρικής πραγματικότητας και είναι ό,τι πιο κοντινό στο ολόγραμμα (vids)
Η Sony βγάζει στην αγορά την πρώτη οθόνη χωρικής πραγματικότητας, που είναι ό,τι κοντινότερο έχει υπάρξει σε μια ολογραφική οθόνη.

Ήδη από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας είχε εμφανιστεί η μόδα των glasses-free 3D οθονών και τηλεοράσεων.

Δεν πήγε, ωστόσο, όπως θα περιμέναν τότε οι άνθρωποι της βιομηχανίας.

Παρ' όλα αυτά, η Sony ασχολείται τώρα ξανά με το κόνσεπτ, παρουσιάζοντας τη νέα Spatial Reality Display. Είναι, ουσιαστικά, η πρώτη οθόνη χωρικής πραγματικότητας, ό,τι κοντινότερο έχει υπάρξει σε μια ολογραφική οθόνη.

Πρόκειται για μια εξωτερική οθόνη 15,6'', ανάλυσης 4K, η οποία είναι εξοπλισμένη με διάφορους αισθητήρες, που παρακολουθούν τα μάτια του χρήστη (συνδυάζει μια κάμερα εντοπισμού προσώπου και ματιών) και με τη βοήθεια ειδικών αλγορίθμων δημιουργεί την τρισδιάστατη εικόνα. Μάλιστα, όταν κοιτάζεις την οθόνη από διαφορετική γωνία, τότε το αντικείμενο που απεικονίζεται περιστρέφεται σαν να έχεις μπροστά σου ένα τρισδιάστατο μοντέλο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η οθόνη, που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, αναμένεται να κοστίζει περίπου 5.000 δολάρια (4.200 ευρώ).

Η εταιρεία προτείνει τουλάχιστον έναν επεξεργαστή Intel Core i7-9700K και μια κάρτα γραφικών Nvidia GeForce RTX 2070 Super και πάνω για να λειτουργήσει η οθόνη, που συνοδεύεται από ηχεία 2.1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ