Reon Pocket: H Sony κυκλοφορεί προσωπικό κλιματιστικό που ενσωματώνεται στην μπλούζα (vid)

Gazzetta team
Reon Pocket: H Sony κυκλοφορεί προσωπικό κλιματιστικό που ενσωματώνεται στην μπλούζα (vid)
To «προσωπικό κλιματιστικό» της Sony ρίχνει την θερμοκρασία του σώματος έως και 5 βαθμούς Kελσίου.

Η Sony κυκλοφόρησε ένα νέο «προσωπικό κλιματιστικό» που έχει σχεδιαστεί για αποθήκευση μέσα στον γιακά της μπλούζας , δημιουργώντας ένα δροσερό αέρα στο σώμα του ατόμου.

Με την ονομασία Reon Pocket, η συσκευή σε μέγεθος πορτοφολιού ζυγίζει μόλις 85 γραμμάρια και μπορεί να ελεγχθεί μέσω εφαρμογής στο κινητό.

Η Sony πουλάει επίσης προσαρμοσμένα μπλουζάκια με μικρές τσέπες ραμμένες στο πίσω μέρος για να μπορεί να ενσωματωθεί η συσκευή.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η συσκευή μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία της επιφάνειας του σώματος του ατόμου που τη φοράει έως και 5 βαθμούς όταν έχει ρυθμιστεί στη μέγιστη ισχύ και λειτουργήσει για πέντε λεπτά.

Μπορεί επίσης να παράξει ζεστό αέρα τον χειμώνα και μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία της επιφάνειας του σώματος κατά 10 βαθμούς.

Η συσκευή τροφοδοτείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία που η Sony λέει ότι μπορεί να λειτουργεί συνεχώς για περίπου 90 λεπτά, αν και χρειάζονται δύο ολόκληρες ώρες για να επαναφορτιστεί.

Το Reon Pocket είναι διαθέσιμο στην Ιαπωνία μέσω διαδικτυακών εμπόρων λιανικής πώλησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Sony δεν έχει ανακοινώσει σχέδια για κυκλοφορία σε άλλες αγορές. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής είναι περίπου 130 δολάρια (περίπου 115 ευρώ).

Η συσκευή ανακοινώθηκε αρχικά το 2019 και σχεδιάστηκε να κυκλοφορήσει εγκαίρως για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, όπου τα καλοκαίρια η θερμοκρασία και η υγρασία είναι σε υψηλά επίπεδα.