Ίσως η συσκευή προστασίας από το 5G να είναι τελικά ένα απλό USB (vid)

Gazzetta team
Ίσως η συσκευή προστασίας από το 5G να είναι τελικά ένα απλό USB (vid)
Το προϊόν φέρεται να προστατεύει από το 5G ωστόσο σύμφωνα με κάποιους είναι ένα απλό USB.

Μια συσκευή που πωλήθηκε για 283 £ (σχεδόν 316 ευρώ) και φέρεται να προστατεύει τους ανθρώπους από τα «αρνητικά κύματα» των σημάτων 5G φαίνεται να μην διαφέρει σε τίποτα από ένα κανονικό USB stick των 128MB που θα μπορούσε να αγοραστεί για περίπου 5 £ (σχεδόν 6 ευρώ).

Ένα από τα πιο περίεργα πράγματα σχετικά με αυτήν την πανδημία κορονοϊού είναι ότι μερικοί άνθρωποι θεώρησαν πως μπορεί να οφείλεται και στο 5G.

Τώρα, φαίνεται ότι κάποιοι προσπαθούν να «εκμεταλλευτούν» τους φόβους των ανθρώπων σε συνδυασμό με τη νέα τεχνολογία. Εκεί μπαίνει το 5G BioShield.

Διαφημίζεται ως συσκευή προστασίας και προτάθηκε από ένα μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής 5G του Δημοτικού Συμβουλίου του Γκλάστονμπερι.

Μάλιστα ένα από τα μέλη του συμβουλίου, ο Tony Hall είπε: «Χρησιμοποιούμε αυτήν τη συσκευή και την βρίσκουμε χρήσιμη», ωστόσο ίσως τελικά δεν είναι.

Τι υποστηρίζει στέλεχος εταιρείας για την ασφάλεια προϊόντων

Ο Ken Munro, από την Pen Test Partners - μια εταιρεία που ερευνά προϊόντα για να αναζητήσει ζητήματα ασφαλείας - θεωρεί ότι αυτή η συσκευή είναι ακριβώς η ίδια με ένα κοινό USB.

Ο ίδιος είπε στο BBC: «Λοιπόν, σε τι διαφέρει αυτό από ένα απλό USB που μπορεί κάποιος να αγοράσει για μόλις 6 λίρες;».

«Δεν έχει καν κάποιο ειδικό αυτοκόλλητο»

Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η διαφορά φαίνεται στο αυτοκόλλητο. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι καν ένα ειδικό αυτοκόλλητο 5G.

Ο Munro πρόσθεσε: «Τώρα, δεν είμαστε ειδικοί της κβαντικής 5G, αλλά το εν λόγω αυτοκόλλητο μοιάζει εξαιρετικά με ένα από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο και είναι πολύ φθηνά».

Επίσης δημοσίευση στον ιστότοπο Pen Test Partners ανέφερε: «Μια ανασκόπηση των ιδιοτήτων του stick δεν αποκάλυψε τίποτα περισσότερο από αυτό που θα περίμενε κανείς από ένα απλό USB. Ψάχνοντας περαιτέρω τη συσκευή, δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι διαφορετικό στο αυτοκόλλητο. Κατά τη γνώμη μας, το 5G BioShield δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα απλό USB με αυτοκόλλητο των 5 λιρών».