Έτσι ήταν το Photoshop όταν πρωτοκυκλοφόρησε πριν από 30 χρόνια (vids)

Gazzetta team
Έτσι ήταν το Photoshop όταν πρωτοκυκλοφόρησε πριν από 30 χρόνια (vids)
Αυτή την εβδομάδα το Photoshop, το δημοφιλέστερο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, έγινε 30 ετών.

Αυτή την εβδομάδα, το Photoshop έγινε 30 ετών, και για να καταλάβετε πόσο έχει εξελιχθεί από το 1990 μέχρι σήμερα, δείτε το στο ακόλουθο βίντεο να «τρέχει» σε έναν υπολογιστή Macintosh Plus του 1986 με CPU 8MHz και 4MB RAM.

Μάλιστα, η ταχύτητα του βίντεο είναι διπλάσια από την κανονική, καθώς το 2009, που είχε πρωτοανέβει, δεν υπήρχε το όριο των 10 λεπτών διάρκειας στο YouTube και έγινε αναγκαστικά πιο γρήγορο, για να μπορούμε να το βλέπουμε σήμερα -πράγμα που σημαίνει ότι οι χρόνοι αναμονής για κάθε ενέργεια στο Photoshop είναι οι μισοί από το κανονικό.

Το Photoshop δημιουργήθηκε από τους αδερφούς Τζον και Τόμας Νολ, όταν ο πρώτος δούλευε στην εταιρεία ειδικών εφέ Industrial Light and Magic και ο δεύτερος έκανε το διδακτορικό του στους υπολογιστές, πουλήθηκε στην Adobe και κυκλοφόρησε επίσημα στις 19 Φεβρουαρίου 1990.

Στο παρακάτω βίντεο, ο Τζον Νολ επαναλαμβάνει την επίδειξη που είχε κάνει στο λανσάρισμα του Photoshop, χρησιμοποιώντας την ίδια φωτογραφία της γυναίκας του από διακοπές στη Μπόρα Μπόρα.

​Αν και τα περισσότερα βασικά εργαλεία υπήρχαν και τότε, στα χρόνια που μεσολάβησαν έγιναν πάρα πολλές προσθήκες και βελτιώσεις. Όσοι ξέρουν από Photoshop, θα τις αναγνωρίσουν στον πίνακα που ακολουθεί.

Πηγή: reader.gr