Επιστήμονες δημιούργησαν γουρουνοπίθηκο

Gazzetta team
Επιστήμονες δημιούργησαν γουρουνοπίθηκο
Kάποτε λέγαμε πως ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Κι όμως η εποχή του "Φρανκεστάιν", φαίνεται πως έχει έλθει...

Στην Κίνα δύο γουρουνάκια που γεννήθηκαν πρόσφατα δείχνουν απόλυτα φυσιολογικά. Τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί στο DNA τους μπορεί να έχει προστεθεί γενετικός κώδικας πιθήκων! Κι όμως αυτό συμβαίνει...

Στόχος του πειράματος της ερευνητικής ομάδας, είναι μέσα από αυτή τη διαδικασία να μπορέσει να φτάσει στην καλλιέργεια ανθρώπινων οργάνων μέσα σε ζώα. Κανείς βέβαιο δεν μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις αν αυτό συμβεί.

Η συγκεκριμένη ερευνητική ομάδα που έκανε το πετυχημένο όπως δείχνουν τα πράγματα πείραμα, δημιούργησε τα ζώα-χίμαιρες, βάζοντας βλαστοκύτταρα πιθήκου σε γονιμοποιημένα έμβρυα γουρουνιών.

Ο Τανγκ Χάι, ένας από τους ερευνητής στο Εθνικό Εργαστήριο Βλαστοκυττάρων και Αναπαραγωγικής Βιολογίας του Πεκίνου, είπε ότι «αυτή είναι η πρώτη φορά που υπάρχει μία ολοκληρωμένη χίμαιρα πιθήκου-γουρουνιού».

Τόνισε επίσης ότι η ερευνητική ομάδα θέλει μέσα από αυτή τη διαδικασία να μπορέσει να φτάσει στην καλλιέργεια ανθρώπινων οργάνων μέσα σε ζώα τα οποία να μπορούν να μεταμοσχευθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε 4.000 έμβρυα γουρουνιών εισήγαγαν DNA πιθήκου, αλλά μόνο δύο κατάφεραν να αναπτύξουν σωστά κύτταρα από πίθηκο και γουρούνι.