«Δίχτυ» για τους εξωγήινους η επιφάνεια της Σελήνης, σύμφωνα με καθηγητή του Χάρβαρντ

Gazzetta team
«Δίχτυ» για τους εξωγήινους η επιφάνεια της Σελήνης, σύμφωνα με καθηγητή του Χάρβαρντ
Πιο κοντά από ό,τι φανταζόμασταν μπορεί να είναι οι αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινης ζωής.

Θεωρητικοί φυσικοί και ο καθηγητής του Χάρβαρντ, Αβραάμ Λόεμπ, υποστηρίζουν ότι η σελήνη λειτουργεί σαν «δόλωμα» για την εξωγήινη ζωή.

Τα αντικείμενα που συγκεντρώνονται στην επιφάνεια της Σελήνης ανά τα -δισεκατομμύρια- χρόνια καθιστούν τελικά το φεγγάρι ένα είδος «γραμματοκιβωτίου», όπως λέει ο Λόεμπ, για τα αντικείμενα που αιωρούνται γύρω από το ηλιακό μας σύστημα. Με άλλα λόγια, η Σελήνη θα μπορούσε να κρύβει εξωγήινη τεχνολογία σε κοινή θέα.

Επειδή το φεγγάρι είναι γεωλογικά ανενεργό, ο Λόεμπ λέει ότι η επιφάνειά του θα διατηρήσει τυχαίες ενδείξεις που θα φτάσουν εκεί μέσω αστεροειδών ή κάποιας άλλης αστροφυσικής πηγής. «Η επιφάνεια του φεγγαριού είναι σαν ένα δίχτυ που παγιδεύει αστρικά αντικείμενα που μαζεύονται όσο ο χρόνος περνάει» εξηγεί ο Λόεμπ.

«Θα ήταν δελεαστικό να βρούμε μικροσφαιρίδια μορφών εξωγήινης ζωής στο φεγγάρι», γράφει ο Λόεμπ. «Ακόμα πιο συναρπαστικό θα ήταν να βρούμε ίχνη τεχνολογικού εξοπλισμού που συνετρίβη στην επιφάνεια της σεληνιακής επιφάνειας πριν από ένα δισεκατομμύριο χρόνια, το οποίο είναι ισοδύναμο με μια επιστολή από έναν ξένο πολιτισμό που σημαίνει: “Υπάρχουμε”» εξηγεί.

Πηγή: reader.gr