«Συμβουλές ζωής» από το Μπιλ Γλέιτς στον ιδρυτή του Facebook

Gazzetta team
«Συμβουλές ζωής» από το Μπιλ Γλέιτς στον ιδρυτή του Facebook
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ρωτούσε κι ο Μπιλ Γκέιτς απαντούσε με μαθήματα ζωής.

Οι ιδρυτές δύο εκ των πιο επιτυχημένων εταιρειών στον τομέα της τεχνολογίας συναντήθηκαν σε φόρουμ της Νέας Υόρκης και σίγουρα οι μεταξύ τους διάλογοι έχουν να πουν πολλά σε όσους φιλοδοξούν να ακολουθήσουν το δρόμο προς την απόλυτη επιτυχία.

Ειδικότερα, όμως, όταν ο ιδρυτής της Microsoft κι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη δίνει τις συμβουλές του στον "Mr Facebook", η ερωτήσεις κι οι απαντήσεις έχουν πολλαπλάσια αξία.

Οι δυό τους βρέθηκαν σε φόρουμ στο πανεπιστήμιο Hunter της αμερικανικής μεγαλούπολης και μεταξύ άλλων το πρόγραμμα της εκδήλωσης προέβλεπε ότι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα ζητούσε μία «συμβουλή» του Μπιλ Γκέιτς.

«Αν γυρνούσατε πίσω το χρόνο και έπρεπε να δώσετε μια συμβουλή σε έναν φίλο ποια θα ήταν αυτή;», ρώτησε ο Ζούκερμπεργκ.

Ο Μπιλ Γκέιτς απάντησε πως θα ευχόταν να είχε συνειδητοποιήσει νωρίτερα την αξία των διαφορετικών ειδών εξυπνάδας και το ίδιο θα συμβούλευε και τους νεότερους ανθρώπους.

«Ήμουν τόσο αφελής που πίστευα πως αν κάποιος είχε υψηλό IQ θα μπορούσε να είναι καλός σε όλα και η ιδέα του να συνδυάζεις όλες τις δυνατότητες μαζί πάντα με ενθουσίαζε», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft.

Η σύζυγός του από την άλλη, που ήταν επίσης παρούσα στην εκδήλωση απάντησε είπε πως ήλπιζε να πίστευε στον εαυτό της περισσότερο.

«Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας. Πιθανότατα να γνωρίζετε περισσότερα από όσα νομίζετε», σημείωσε.