Η Κρίστεν Στιούαρτ τα βάζει με το Χόλιγουντ για την σεξουαλικότητά της

Gazzetta team
Η Κρίστεν Στιούαρτ τα βάζει με το Χόλιγουντ για την σεξουαλικότητά της
Η Μπέλα του Twilight ή κατά κόσμον Κρίστεν Στιούαρτ σήμερα κλείνει τα 31 της χρόνια, ετοιμάζεται να υποδυθεί την Lady D, για έναν ρόλο που κατακρίνεται, αλλά είναι συνηθισμένη, γιατί τα έχει βάλει με το Χόλιγουντ για την σεξουαλικότητά της.

Σε ηλικία μόλις 18 ετών θάμπωσε την παγκόσμια κοινότητα του κινηματογράφου, παρ΄όλο που μέχρι τότε είχε περάσει από 17 ακόμη ταινίες. Την γνωρίσαμε ως τη γλυκιά «Μπέλα» στο «Twilight», αλλά ως Κρίστεν Στιούαρτ- όπως είναι το πραγματικό της όνομα- την έχουμε δει να τα βάζει αρκετές φορές με το Χόλιγουντ και την βιομηχανία.

Σήμερα 9 Απριλίου κλείνει τα 31 της χρόνια (γεννήθηκε το 1990) και κρατά τον ίδιο χαρακτήρα αντίστασης έχοντας μάθει να αποκρούει «ευθείες βολές», «πυρρά» και να κατακρίνεται ακόμα και για το αν έχει την κατάλληλη «κλάση», ομοιότητα ή βρετανική καταγωγή για να υποδυθεί την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Προς θυμό και απογοήτευση όλων αυτών, ναι, θα το κάνει.

Η αποκάλυψη…

Η Κρίστεν Στιούαρτ βρέθηκε κάποιες φορές σε μία διαμάχη με τις εταιρείες παραγωγής και το Χόλιγουντ για την σεξουαλικότητα της. Πως απάντησε αυτή; Βγαίνοντας είτε να ζητήσει «συγνώμη» για εκεί που έκρινε πως λάθεψε, είτε να μιλήσει ανοικτά γι αυτήν και να αποκαλύψει πως είναι γκέι και σε τελική ανάλυση… δεν πέφτει λόγος σε κανέναν. Είχε άλλωστε τη στήριξη από εκεί που το είχε πραγματικά ανάγκη, την οικογένειά της και η μητέρα της μάλιστα ενέκρινε αυτό που έκανε ευτυχισμένη την κόρη της γιατί «έχει βρει την αληθινή αγάπη».

Η απιστία και η δημόσια συγνώμη

Την πρώτη φορά που βρέθηκε σε διαμάχη με το Χόλιγουντ, η Στιούαρτ αναγκάστηκε να βγει δημόσια και να ζητήσει συγνώμη! Μετά τις ταινίες Twilight είχε έρθει κοντά με τον συμπρωταγωνιστή της Ρόμπερτ Πάτισον και είχαν συνάψει κανονικά σχέση.

Η επαγγελματική επιτυχία συνεχίστηκε στο «Η χιονάτη και ο κυνηγός» με την Σαρλίζ Θερόν, ωστόσο ποτέ δεν της ζήτησαν να επιστρέψει στο πρωταγωνιστικό κάστ, εξαιτίας της διαπόμπευσης που είχε δεχθεί για την παράνομη τότε σχέση της με τον σκηνοθέτη της συγκεκριμένης ταινίας Ρούπερτ Σάντερς. Ξαναλέμε ήταν σε σχέση με τον Ρόμπερτ Πάτισον.

Η Κρίστεν ζήτησε δημόσια συγνώμη από τον (τότε) σύντροφό της και μερικούς μήνες αργότερα, θέλησε να ζητήσει «συγγνώμη απ’ όλους, διότι τους έκανα να θυμώσουν τόσο πολύ. Δεν ήταν στις προθέσεις μου».

«Ήταν παράλογη διαπόμπευση στο πρόσωπό μου»

Χρόνια αργότερα, μιλώντας ξανά για το θέμα και έχοντας γυριστεί τελικά το δεύτερο μέρος της ταινίας «Η χιονάτη και ο κυνηγός» χωρίς αυτήν, τόνισε ότι «δεν είναι κάτι απαίσιο το να εμπνέεις έντονα συναισθήματα στον κόσμο, είτε πρόκειται για λατρεία είτε για μίσος. Ζούσαμε σε άλλη εποχή τότε, ξέρετε τι εννοώ. Αισθάνομαι ότι όλη αυτή η διαπόμπευση στο πρόσωπό μου ήταν τόσο παράλογη. Και έπρεπε να συμμετάσχω σε εκείνη την ταινία. Θα πήγαινε καλύτερα.

Είχε δημιουργηθεί το σκάνδαλο και φοβήθηκαν να το αγγίξουν. Ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδο στη ζωή μου, ήμουν πολύ νέα, δεν ήξερα πραγματικά πώς να το αντιμετωπίσω. Έκανα μερικά λάθη και ειλικρινά, δεν είναι δικαιολογία αυτό. Αυτό που λέω όμως είναι ότι η δουλειά μου αγνοήθηκε με έναν πραγματικά, επιπόλαιο, ανόητο και ασήμαντο τρόπο.

Ειλικρινά, η κινηματογραφική βιομηχανία στο Χόλιγουντ βασίζεται στον φόβο. Νομίζω ότι ήταν ηλίθιοι, γιατί αν έπαιρναν το ρίσκο και έβγαινε κάτι καλό, άνθρωποι θα το έβλεπαν και θα τους άρεσε και θα πλήρωναν».

«Αν θες να δουλέψεις, τότε…»

Μετά από όλο αυτό, η Στιούαρτ, την επόμενη φορά που εθεάθη δημόσια ήταν μαζί με την βοηθό της, με την οποία είχε συνάψει σχέση, έχοντας την έγκριση της μητέρας της και ακολούθως ήταν μαζί με το μοντέλο Στέλλα Μάξγουελ. Είχε μιλήσει ανοικτά για την σεξουαλικότητά της και δεν είχε κανέναν λόγο για να κρύβεται. Υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες της να φιλάει την σύντροφό της δημόσια ή να προχωράνε πιασμένες χέρι-χέρι.

Αυτό δεν άρεσε όμως… Σύμφωνα με την ίδια και σε συνέντευξή της στο Harper's Bazaar UK, άνθρωπος της κινηματογραφικής βιομηχανίας της Marvel την… συμβούλεψε να μην κυκλοφορεί δημόσια κρατώντας τη φίλη της από το χέρι, εάν θέλει ποτέ να πρωταγωνιστήσει σε ταινία της εν λόγω εταιρείας.

«Μου είπε ακριβώς: «Αν θέλετε να κάνετε στον εαυτό σας μια χάρη, τότε μην βγαίνετε έξω κρατώντας το χέρι της φίλης σας, για να μπορέσετε να παίξετε σε ταινία της Marvel».

«Δεν τους αρέσει που έχεις σχέσεις με κορίτσια ούτε να λες ότι είσαι "ετεροφυλόφιλη"»

Η Στιούαρτ φυσικά αρνήθηκε να ακολουθήσει τη… συμβουλή του, το χαρακτήρισε «παλαιομοδίτικη νοοτροπία», ωστόσο δεν κατονόμασε το άτομο που της έδωσε τη συμβουλή, παρά μόνο είπε πως δεν θέλει να συνεργαστεί με ανθρώπους σαν αυτόν.

«Αυτό ήταν πάνω από την προστασία της ζωής μου, γιατί προστατεύοντας τη, την κατέστρεψα. Όπως το να μην μπορείς να βγεις έξω με τον άνθρωπο που είσαι, να μην μπορείς να μιλήσεις γι' αυτόν σε μία συνέντευξη. Με ενημέρωσαν για μια παλιομοδίτικη νοοτροπία που λέει, θέλετε να διατηρήσετε την καριέρα σας, την επιτυχία σας και την παραγωγικότητά σας; Υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που δεν τους αρέσεις και δεν τους αρέσει που έχεις σχέσεις με κορίτσια και δεν τους αρέσει να προσδιορίζεσαι ως "λεσβία", αλλά επίσης δεν μπορείς να λες ότι είσαι "ετεροφυλόφιλη".

Και οι άνθρωποι θέλουν να ξέρουν για σένα, οπότε ποια γα…το είσαι εσύ;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ