Έπινε από τα 14 του, έγινε ζωγράφος και πουλάει έναν πίνακα για 20.000! (pics)

Gazzetta team
Έπινε από τα 14 του, έγινε ζωγράφος και πουλάει έναν πίνακα για 20.000! (pics)
Ο 45χρονος Πολ Λοκ έπινε ένα λίτρο καθημερινά βότκα ή τζιν. Έπεσε σε κατάθλιψη, αλλά χάρη στην κόρη του, βγήκε από το... τούνελ. Έπιασε να ζωγραφίζει και κερδίζει πλέον με έναν πίνακα μόνο 20.000 δολάρια.

Ο Πολ Λοκ, ο οποίος σήμερα είναι 45 ετών, ξεκίνησε να πίνει από την ηλικία των 14 και «κατέβαζε» ένα λίτρο βότκα ή τζιν κάθε μέρα. Όταν πρωτοήπιε στα 14 του, δεν θα μπορούσε να φανταστεί που θα τον οδηγούσε αυτό το «ταξίδι»!

Ο Πολ, ξεκινούσε να πίνει από το μεσημέρι και πολλές φορές έφτανε μέχρι τις 6 το ξημέρωμα... «Αν δεν έβγαινα έξω να πιω, θα έπαιρνα ποτό να πιω μόνος μου στο σπίτι. Δεν υπέφερα από χανγκόβερ, πονοκεφάλους κτλ. οπότε δεν σταματούσα. Δεν έπινα μόνο, όταν τελειώναν τα λεφτά μου ή έκλεινε το μαγαζί. Κάποιες φορές ήμουν τόσο μεθυσμένος που δεν μπορούσα καν να περπατήσω».

Το αλκόολ οδήγησε τον Πολ σε ψυχικές διαταραχές στα 28 του. Τον κυρίευσε η κατάθλιψη και το άγχος με αποτέλεσμα να φύγει από τη δουλειά του, ενώ δεν έβγαινε από το σπίτι του και φυσικά δεν είχε καμία διάθεση να αντιμετωπίσει τη ζωή. Προσπάθησε μέσω θεραπείας να επανέλθει, αλλά δεν απέδωσε, οπότε κατέφυγε και πάλι στο ποτό: «Ήταν άγχος και κατάθλιψη. Δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι μου για έξι εβδομάδες. Το είχα χάσει εντελώς. Είχα μία κρίση πανικού και στο παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά ήταν διαφορετικό. Δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω τη ζωή έξω. Ήξερα ότι ήταν πρόβλημα, ότι μπορούσα να αυτοκτονήσω ακόμα».

A post shared by Paul Lock (@paul.lock8)

Το 2005 όμως ο Πολ γνώρισε τη γυναίκα του Έμμα και μαζί απέκτησαν ένα παιδάκι το 2008. Η κόρη του ήταν αυτή που το 2010 του έκανε «ηλεκτροσόκ» και τον έβγαλε από το αδιέξοδο. «Η κόρη μου ήταν 2 χρονών και θυμάμαι να τρέχει στο δωμάτιό μας το πρωί, όπως άλλωστε έκανε κάθε μέρα χαμογελώντας. Ήταν περίπου 7:30 το πρωί. Την κοίταξα και σκέφτηκα "τι πάει τόσο στραβά με εμένα;"».

Ο Πολ συνέχισε το αλκόολ, αλλά... «ένιωθα το κεφάλι μου πως θα εκραγεί, το μυαλό μου έτρεχε τόσο γρήγορα. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ήταν κάπως σαν βασανιστήριο. Ένιωθα μανιακός στο μυαλό μου».

Το 2011, αποφάσισε να διοχετεύσει την ενέργειά του σε κάτι άλλο και έτσι ξεκίνησε να ζωγραφίζει. Του άρεσε τόσο πολύ, είδε ότι είχε επιτυχία οπότε εγκατέλλειψε τη δουλειά του και έγινε ζωγράφος φουλ απασχόλησης. Έφτασε, οι πίνακές του να πωλούνται έναντι 20.000 δολαρίων ο ένας. Παράλληλα δημιούργησε ένα πρόγραμμα που βοηθά για τους εξαρτημένους από το αλκοόλ.

«Ένιωσα τότε γαλήνια. Ένιωσα σα να βρήκα ένα καταφύγιο μέσα μου. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι μόνο 45 ετών και είχα ζήσει ήδη... μια ζωή. Χαίρομαι να βλέπω κάθε πρωί την κόρη μου, το στούντιο μου, τη μικρή μου ζωή. Αν δεν είχα περάσει από αυτό το «ταξίδι» και δεν μάθαινα για τη ζωή, δεν θα υπήρχε τρόπος να ζωγραφίσω. Η ζωγραφική για μένα είναι σαν μια μεταφορά για τη ζωή καθώς πάντα ξεκινάς από το... κενό που έχει μπροστά σου ο καμβάς»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ