Έγραψε SOS στο χιόνι και σώθηκε μετά από 23 μέρες στην παγωμένη ερημιά της Αλάσκας! (pics & vid)

Gazzetta team
Έγραψε SOS στο χιόνι και σώθηκε μετά από 23 μέρες στην παγωμένη ερημιά της Αλάσκας! (pics & vid)
Ένας άνδρας είδε την καλύβα του να καίγεται στην παγωμένη ερημιά της Αλάσκας και σώθηκε μετά από 23 μέρες επειδή είχε γράψει SOS στο χιόνι!

Βγαλμένη από ταινία η περιπέτεια για έναν οικολόγο.

Ο 30χρονος Tyson Steele θέλησε να περάσει λίγες μέρες στην άγρια και παγωμένη ερημιά της Αλάσκας.

Έστησε μια αυτοσχέδια καλύβα στο... πουθενά, πολύ μακριά από τον πιο κοντινό δρόμο, την οποία, όμως, από ένα τραγικό λάθος, είδε να καίγεται στις 17 ή στις 18 Δεκεμβρίου -δεν θυμάται ακριβώς πότε.

Όπως είπε ο Steele, «έβαλα ένα χαρτόνι στην ξυλόσομπά μου, που είναι παλιά, για να ανάψω φωτιά, βιαστικά. Δεν το κάνεις αυτό. Και το ήξερα. Όλη μου τη ζωή είχα ξυλόσομπες. Μια σπίθα, λοιπόν, πετάχτηκε από την καμινάδα και σε χρόνο ρεκόρ η οροφή της καλύβας μου καιγόταν»!

Αμέσως, ο 30χρονος πετάχτηκε έξω, αφότου φόρεσε το τζιν του, ένα χοντρό μάλλινο πουλόβερ και τις μπότες του, χωρίς να βάλει κάλτσες. Δεύτερο λάθος.

Έτρεξε να φέρει χιόνι, μήπως και καταφέρει να σβήσει τη φωτιά. Αλλά ήταν, ήδη, αργά. Όταν γύρισε το βλέμμα του, η καμπίνα είχε παραδοθεί ολοκληρωτικά στις φλόγες. Στην πυρκαγιά, μάλιστα, έχασε το αγαπημένο του λαμπραντόρ, 6 ετών, που δεν πρόλαβε να το σώσει.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε μια πραγματική μάχη επιβίωσης για τον Steele, που ζούσε για 23 (ή 22) μέρες στα συντρίμμια της καλύβας και τρεφόταν μόνο με φυστικοβούτυρο, ανανά και φασόλια σε κονσέρβα! Και όλα αυτά, φυσικά, σε πολικές θερμοκρασίες, ειδικά τη νύχτα. Έφτιαξε, δε, κάτι σαν τέντα γύρω από την ξυλόσομπα και ένα υπόστεγο από ό,τι ρούχα και υφάσματα κατάφερε να σώσει από τη φωτιά.

Τελικά, και αφού η οικογένειά του στη Γιούτα ανησύχησε, καθώς δεν είχε δώσει σημεία ζωής για τόσες μέρες, στήθηκε μια μεγάλη και δύσκολη (η Αλάσκα είναι ατελείωτη) επιχείρηση για τον εντοπισμό του. Ο οποίος, όμως, μπορούσε να γίνει μόνο από αέρος, όπως αποδείχθηκε τελικά, αφού ο πιο κοντινός δρόμος, όπως προείπαμε, ήταν χιλιόμετρα μακριά.

Την Παρασκευή πια, το ελικόπτερο εντόπισε τον Steele, ο οποίος έκανε μέσα στα λάθη του και κάτι πανέξυπνο: Έγραψε ένα τεράστιο SOS στο χιόνι, το οποίο και είδαν από μακριά οι διασώστες στο ελικόπτερο!

Είναι συγκλονιστική η στιγμή, εξάλλου, που το ελικόπτερο πλησιάζει και ο φανερά καταβεβλημένος άνδρας κουνάει τα χέρια του από απόγνωση και λύτρωση συνάμα.

Ο Steele, το πρώτο πράγμα που έκανε μετά τη διάσωσή του -και το... τόσο φυστικοβούτυρο- ήταν να φάει ένα μεγάλο μπέργκερ στα McDonald's.

«Δεν θα το ξεχάσω ποτέ όλο αυτό. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι μπορώ να επιβιώσω ξανά σε αυτές τις συνθήκες, αλλά δεν θα είναι εκεί ο σκύλος μου», τόνισε ο 30χρονος, που σκοπεύει τώρα να πάει στο Salt Lake City, για να ζήσει με την οικογένειά του.