Οι μονόκεροι υπήρξαν, έζησαν μαζί με τον άνθρωπο και ήταν πιο κουλ από τη μυθική βερσιόν τους (pics)

Gazzetta team
Οι μονόκεροι υπήρξαν, έζησαν μαζί με τον άνθρωπο και ήταν πιο κουλ από τη μυθική βερσιόν τους (pics)
Οι ρινόκεροι δεν είναι οι μόνοι μονόκεροι που έχει «δει» ο άνθρωπος. Διότι, κάποτε ζούσε ένας αληθινά «μαγικός» μονόκερος: Ο μονόκερος της Σιβηρίας!

Όλοι οι ρινόκεροι είναι μονόκεροι.

Απλά δεν είναι λευκοί και μαγικοί, όπως μας λένε οι μύθοι ότι μοιάζουν.

Αυτά τα εκπληκτικά θηλαστικά, αντί για... ουράνια τόξα και μαγεία, έχουν τρομερούς μύες και μια κερατινοποιημένη θωράκιση στο σώμα τους, που τα προστατεύει -και τα κάνει να μοιάζουν λίγο με τανκς.

Οι ρινόκεροι δεν είναι οι μόνοι μονόκεροι, ωστόσο, που έχει «δει» ο άνθρωπος.

Διότι, κάποτε ζούσε ένας αληθινά «μαγικός» μονόκερος: Ο μονόκερος της Σιβηρίας!

Ο γιγάντιος Elasmotherium sibericum, όπως είναι το επιστημονικό όνομά του, μοιράστηκε τη Γη με τον σύγχρονο άνθρωπο, καθώς εξαφανίστηκε μόλις πριν από 40.000 χρόνια! Θεωρείται ότι από αυτόν (και τον θαλάσσιο μονόκερο) ξεκίνησαν οι μύθοι γύρω από τον μονόκερο των παραμυθιών και των ταινιών.

Και αν ο σημερινός απόγονός του, ο ρινόκερος, είναι τανκ, ο μονόκερος της Σιβηρίας ήταν ένα θωρηκτό!

Ζυγίζοντας περίπου 4 τόνους και έχοντας ένα ασυνήθιστα μακρύ κέρατο στο κεφάλι του, αυτός ο γίγαντας της Εποχής των Παγετώνων σκορπούσε τρόμο στην Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, διαχωρίστηκε από τη σύγχρονη ομάδα ρινόκερων 40 εκατομμύρια χρόνια πριν, επιβιώνοντας για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, όμως και το γεγονός ότι τα λιβάδια μειώνονταν, οδήγησαν τον μονόκερο στην εξαφάνιση.

Αλλά ζει ακόμη στη φαντασία των ανθρώπων...