+slo-gun

ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Ο «Πίου» φοβάται μήπως ξαναπάει φυλακή: «Έχω έτοιμο το σενάριο για να γίνει η ζωή μου ταινία»

Ο «Πίου» φοβάται μήπως ξαναπάει φυλακή: «Έχω έτοιμο το σενάριο για να γίνει η ζωή μου ταινία»

Ο «Πίου» φοβάται μήπως ξαναπάει φυλακή: «Έχω έτοιμο το σενάριο για να γίνει η ζωή μου ταινία»

Σε δυο βδομάδες, ο «Πίου» της περίφημης διαφήμισης θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τους δικαστές -και το ενδεχόμενο να οδηγηθεί πίσω στο κελί.

Στη διαφήμιση, που τον έκανε διάσημο σε ολόκληρη την Ελλάδα, έβαζε γκολ από τα αποδυτήρια, στη ζωή, όμως, ο σέντερ φορ των φαναριών ακόμα δεν κατάφερε να… καθαρίσει.

Το 2016, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδίκασε σε κάθειρξη 10 ετών για εμπόριο ηρωίνης, αλλά του έδωσε το δικαίωμα για αναστολή στην έφεση, αφήνοντάς τον ελεύθερο μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του σε δεύτερο βαθμό.

Η ώρα αυτή, λοιπόν, έφτασε και σε δύο εβδομάδες ο Τζόελ Ανίνο, όπως είναι το πραγματικό όνομα του 41χρονου Νιγηριανού, θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τους δικαστές -και το ενδεχόμενο να οδηγηθεί πίσω στο κελί.

Η δίκη του επρόκειτο να ξεκινήσει πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο διεκόπη και ο «Πίου, το μαύρο πιστόλι» της μπάλας, μίλησε έξω από τα δικαστήρια στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

«Φοβάμαι μη γυρίσω στη φυλακή, πέρασα πολύ άσχημα εκεί τους δέκα μήνες που έμεινα προφυλακισμένος. Είναι σκληρή η φυλακή, ήμουν πολύ χάλια εκείνο το διάστημα, μου έλειπε η οικογένειά μου. Αν γύριζε πίσω το ρολόι της ζωής μου, δεν θα το ξαναέκανα ποτέ», λέει, χωρίς να κρύβει πόσο τον τρομάζει η απόφαση του δικαστηρίου.

Όπως εξηγεί, ήρθε πριν από 20 χρόνια στην Ελλάδα από την πατρίδα του, τη Νιγηρία, αφήνοντας πίσω τους γονείς του και τα αδέρφια του, για να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη. Τότε, όπως υποστηρίζει, κάποιος, που είχε εμφανιστεί ως μάνατζερ ποδοσφαιριστών, υποσχέθηκε στον ίδιο και σε άλλους νεαρούς Νιγηριανούς λαμπρή ποδοσφαιρική καριέρα στην Ελλάδα κΑι έτσι τους έπεισε να τον ακολουθήσουν. Ωστόσο, η μόνη «ποδοσφαιρική» εμπειρία του Τζόελ Ανίνο ήταν στη γνωστή διαφήμιση εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, ως μεταγραφή-βόμβα από τη «Φανάρ Μπαχτσέ» και η αλήθεια ήταν πολύ διαφορετική.

«Αυτός που μας έφερε στην Ελλάδα μάς παράτησε στη Λούτσα και δεν ασχολήθηκε ξανά μαζί μας. Ο καθένας έκανε όποια δουλειά έβρισκε για να επιβιώσει. Εγώ έκανα τις διαφημίσεις και συμμετείχα με έναν μικρό ρόλο ηθοποιού στην ταινία “Η κληρονόμος” με τη Σμαράγδα Καρύδη. Δεν μου έδιναν μεγάλους ρόλους και δεν μπόρεσα να κρατηθώ σ’ αυτόν τον χώρο, παρότι το ήθελα πολύ».

Κατάπιε ηρωίνη

Τον Ιούνιο του 2015, ο 37χρονος τότε Νιγηριανός είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προερχόμενος από την Ουγκάντα και στο στομάχι του βρέθηκαν 58 συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους ενός κιλού και 285 γραμμαρίων.

«Εκείνη η περίοδος ήταν πολύ δύσκολη για εμένα και την οικογένειά μου. Δεν είχα δουλειά για πολύ καιρό, δεν είχαμε λεφτά ούτε να πληρώσουμε το ενοίκιο. Τότε με πλησίασε ένας συμπατριώτης μου Νιγηριανός, εδώ στην Αθήνα, και μου είπε: “Μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά μόνο με αυτόν τον τρόπο”. Του είπα: “Δεν το ξέρω, δεν το έχω ξανακάνει, φοβάμαι μήπως με πιάσουν, αλλά και μήπως σπάσουν αυτά (σ.σ.: τα σακουλάκια με την ηρωίνη) μέσα στο στομάχι μου”. Εκείνος μου είπε να μη φοβάμαι, ότι δεν είναι τίποτα και ότι, όταν θα τέλειωνε η “δουλειά”, θα έπαιρνα την αμοιβή μου, που ήταν 3.000 ευρώ. Επειδή η “δουλειά” δεν τελείωσε, τα λεφτά δεν τα πήρα ποτέ».

Η μεγάλη του κόρη είναι σήμερα 13 ετών και ο γιος του 8. Τα δύο παιδιά ζουν με τη μητέρα τους στην Κρήτη, ενώ έχει αποκτήσει και ένα ακόμα κοριτσάκι, 11 μηνών, με την καινούργια σύντροφό του. Το μόνο που τον νοιάζει, όπως λέει, είναι να μπορεί να δουλεύει και να στηρίζει τα παιδιά του που τον έχουν ανάγκη. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για αυτό που έκανα, τώρα προχωράει η ζωή μου κανονικά. Δουλεύω όπου μπορώ και προσπαθώ να κάνω μια νέα αρχή. Έχω δουλέψει στη Μαγούλα, όπου καθάριζα αυτοκίνητα, αλλά και στον Άλιμο, σε μια επιχείρηση επισκευής σκαφών».

Η ζωή του σε σενάριο

Έχει ήδη γράψει το σενάριο ταινίας που θα παρουσιάζει τη ζωή του. Τη φυγή του από τη Νιγηρία, τον θάνατο του πατέρα του λίγα χρόνια αργότερα στην Αθήνα, την εμπλοκή του με τον κόσμο του θεάματος, τα ναρκωτικά και τη φυλακή. Όμως, μέχρι τώρα κανείς δεν έχει δείξει ενδιαφέρον. «Ο σκηνοθέτης που με είχε φωνάξει για τις διαφημίσεις δεν με ξαναπήρε. Ελπίζω μια μέρα να καταφέρω να γυριστεί αυτή η ταινία για τη ζωή μου, έχω γράψει δύο σενάρια για να μπορεί να γίνει μικρού ή μεγάλου μήκους», επισημαίνει.

«Η Δικαιοσύνη με την πρωτοβάθμια απόφαση απέδειξε ότι στάθμισε εξίσου τον παράγοντα γενική πρόληψη και την προσωπικότητα του κατηγορουμένου. Ο Τζόελ αποδεικνύει, κάθε λεπτό αυτής της τριετίας που είναι ελεύθερος με την απόφαση του δικαστηρίου, ότι η παραβατική συμπεριφορά υπήρξε μια θλιβερή παρένθεση στην καθ’ όλα σύννομη και αξιοπρεπή ζωή του», λέει ο συνήγορός του Δημήτρης Γκαβέλας.

Ο ίδιος ο Τζόελ ελπίζει ότι οι δικαστές θα τον αντιμετωπίσουν με επιείκεια και θα του δώσουν μία ακόμα ευκαιρία.