Λύθηκε μυστήριο 30 ετών: Αυτός είναι ο χειρότερος κατά συρροή δολοφόνος της Νότιας Κορέας (vid)

Gazzetta team
Λύθηκε μυστήριο 30 ετών: Αυτός είναι ο χειρότερος κατά συρροή δολοφόνος της Νότιας Κορέας (vid)
Βίασε και σκότωσε 10 γυναίκες, ενώ τα εγκλήματά του ερεύνησαν συνολικά 1,8 εκατ. αστυνομικοί!

Η μακροβιότερη άλυτη υπόθεση σειράς φόνων στη Νότια Κορέα, ένα μυστήριο, μάλιστα, που ενέπνευσε μία από τις καλύτερες ταινίες του νοτιοκορεατικού κινηματογράφου, το «Memories of Murder» (2003), φαίνεται πως λύθηκε!

Ο χειρότερος κατά συρροή δολοφόνος της χώρας, που βίασε και σκότωσε 10 γυναίκες τη δεκαετία του 1980, εντοπίστηκε, μετά από δεκαετίες ανεπιτυχών αναζητήσεων και ενώ στις έρευνες συμμετείχαν συνολικά 1,8 εκατ. αστυνομικοί! Από το 1986 έως το 1991 φαίνεται πως έδρασε ο serial killer, στην περιοχή Χουασεόνγκ νότια της Σεούλ. Τότε, οι αστυνομικοί είχαν ερευνήσει περίπου 21.000 άτομα, συγκρίνοντας τα αποτυπώματα 20.000 ατόμων, αλλά χωρίς επιτυχία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε, λοιπόν, την Πέμπτη (19/9) ότι νέες εξετάσεις DNA συνδέουν με τουλάχιστον τρεις από τους φόνους τον 56χρονο Λι Τσουν Γι, ο οποίος ήδη εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον βιασμό και τη δολοφονία της νύφης του το 1994. Ο 56χρονος σήμερα Τσουν Γι έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, αλλά, ούτως ή άλλως, δεν μπορούν να ασκηθούν διώξεις εις βάρος του για την υπόθεση του serial killer, καθώς οι υποθέσεις έχουν παραγραφεί.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τα θύματα και τις οικογένειές τους, καθώς και από τους Κορεάτες, γιατί δεν καταφέραμε να επιλύσουμε την υπόθεση για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Τα περισσότερα από τα θύματα είχαν στραγγαλιστεί από τον δολοφόνο, που χρησιμοποίησε τα καλσόν ή τις κάλτσες τους.