Apollo 12: Οι αστροναύτες που πάτησαν στη Σελήνη είχαν μαζί τους φωτογραφίες από «κουνελάκια» του Playboy (vid)

Apollo 12: Οι αστροναύτες που πάτησαν στη Σελήνη είχαν μαζί τους φωτογραφίες από «κουνελάκια» του Playboy (vid)
50 χρόνια συμπληρώθηκαν προ ημερών από την ιστορική αποστολή στη Σελήνη του Apollo 11.

Στις 21 Ιουλίου του 1969 ο κόσμος ζούσε ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στην ιστορία της ανθρωπότητας, με τους Νιλ Άρμστρονγκ και Μπαζ Όλντριν να γίνονται οι πρώτοι άνθρωποι που πάτησαν το πόδι τους στο φεγγάρι!

Οι περιπέτειες των δύο Αμερικανών αστροναυτών έγιναν γνωστές παγκοσμίως, καθώς η προσελήνωση μεταδόθηκε μέσω της τηλεόρασης σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το ιστορικό αυτό γεγονός προφανώς όλοι το γνωρίζουν.

Η αμέσως επόμενη αποστολή στο φεγγάρι όμως, αυτή του Apollo 12 τέσσερις μήνες μετά, δεν είναι το ίδιο γνωστή. Ακόμη λιγότερο γνωστό είναι το γεγονός ότι τα μέλη του πληρώματος αυτής της αποστολής, τους δύο αστροναύτες Alan Bean και Charles Conrad, «συνόδευσαν»… διάσημα «κουνελάκια» του Playboy.

Οι playmates της εποχής βρήκαν τη θέση τους στα μικρά σημειωματάρια με χρήσιμες οδηγίες που βρίσκονταν τοποθετημένα στα μανίκια της στολής των αστροναυτών!

Επρόκειτο για μια πλάκα που σκαρφίστηκε ο Dave Scott, μέλος του αναπληρωματικού πληρώματος που θα έπαιρνε τη θέση όποιου αστροναύτη δεν κατάφερνε να πραγματοποιήσει την αποστολή.

Για να κάνει την αποστολή των συναδέλφων του στη Σελήνη πιο… συναρπαστική και διασκεδαστική, ο Dave φρόντισε κάθε σελίδα από τα σημειωματάρια των αστροναυτών να περιέχει, δίπλα στις χρήσιμες σημειώσεις για το χειρισμό και την επιβίωση στο φεγγάρι, και ένα μοντέλο του Playboy σε... καυτές πόζες!