Απεγνωσμένη μετανάστρια ικετεύει συνοριοφύλακες να την αφήσουν να περάσει τα σύνορα (vid)

Απεγνωσμένη μετανάστρια ικετεύει συνοριοφύλακες να την αφήσουν να περάσει τα σύνορα (vid)
Η εικόνα της απελπισμένης γυναίκας να κλαίει και να ικετεύει τους συνοριοφύλακες να την αφήσουν να περάσει τα σύνορα για να μην αναγκαστεί να επιστρέψει στην πατρίδα της, κάνει τον γύρο του κόσμου.

Γροθιά στο στομάχι αποτελούν οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα σε συνοριακή διάβαση μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικό, όταν μία απελπισμένη γυναίκα από την Γουατεμάλα εμφανίζεται να παρακαλάει δακρυσμένη τους Μεξικανούς συνοριοφύλακες να περάσει τον ποταμό που χωρίζει τις δύο χώρες.

Το περιστατικό καταγράφηκε στις 22 Ιουλίου από την κάμερα του Reuters σε μεθοριακό πέρασμα της πολιτείας Ciudad Juarez στον ποταμό Ρίο Γκράντε στην μεξικανική πλευρά των συνόρων, με την Ledy Perez να ικετεύει τους τρεις άντρες των ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονταν στο σημείο ώστε να την αφήσουν να διαβεί τον ποταμό και να φτάσει στην αμερικανική όχθη.

Οι τρεις άντρες την κοιτούν με απάθεια και αμηχανία ενώ εκείνη κλαίει γοερά, κρατώντας τον γιο της από το χέρι, ωστόσο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λίγη ώρα αργότερα κατάφερε να διαφύγει της προσοχής των συνοριοφυλάκων και να φθάσει στην αμερικανική πλευρά, όπου και συνελήφθη από τις αρχές των ΗΠΑ.

Εν συνεχεία αναμένεται η καταγραφή της και η μεταφορά της σε προσωρινό κέντρο κράτησης, μέχρι να αποφασιστεί αν θα λάβει άδεια παραμονής ή θα απελαθεί πίσω στην πατρίδα της.