Η ιστορία του κουταβιού - ναυαγού που διασώθηκε καταμεσής του Ατλαντικού και πλέον ζει με τον σωτήρα του (pics & vid)

Η ιστορία του κουταβιού - ναυαγού που διασώθηκε καταμεσής του Ατλαντικού και πλέον ζει με τον σωτήρα του (pics & vid)
Δεν πίστευε στα μάτια του ένας Αμερικανός φανατικός λάτρης του καγιάκ, όταν κατά τη διάρκεια μίας εκ των δεκάδων εξορμήσεών του στα νερά του Ατλαντικού ωκεανού διαπίστωσε ότι ένας σκύλος βρισκόταν μεσοπέλαγα, προσπαθώντας απεγνωσμένα να κρατηθεί στην επιφάνεια του νερού.

Όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2018, όταν ο Γουέσλι Ουάιτ που βρισκόταν στις ακτές του Ατλαντικού ωκεανού στο Μεξικό, ξεκίνησε για ακόμα μία βόλτα με το καγιάκ του προς τα απομονωμένα νησιά Θατς και Ραγκαμούφιν, τα οποία κι αποτελούν τμήμα των Βρετανικών Παρθένων Νήσων της Καραϊβικής.

Ξαφνικά κι ενώ βρισκόταν ήδη για αρκετές ώρες στο νερό παρατήρησε σε κοντινή απόσταση, μία κίνηση, την οποία αρχικά απέδωσε στα δεκάδες είδη καρχαριών που ευδοκιμούν στην περιοχή, όμως λίγες στιγμές αργότερα διαπίστωσε πως δεν επρόκειτο για κάποιο σκυλόψαρο, αλλά για ένα μικρό κουτάβι, το οποίο κι έδινε μάχης ζωής και θανάτου ώστε να μην καταλήξει στον βυθό του Ατλαντικού.

Ο νεαρός Αμερικανός χωρίς να χάσει δευτερόλεπτο έφτασε στο σημείο που βρισκόταν ο σκύλος και τον περισυνέλεξε, ενώ έσπευσε αμέσως να επιστρέψει στη βάση του, καθώς το κουτάβι ήταν εξαντλημένο, υποσιτισμένο και εξαιρετικά αδύναμο.

35028658_1543773330950815_r.jpeg

Από το νησί Ραγκαμούφιν στο οποίο έφτασε λίγη ώρα αργότερα, επικοινώνησε αμέσως με τις αρχές του Μεξικό, καταφέρνοντας τελικά να διασώσει το συμπαθέστατο τετράποδο, το οποίο βρέθηκε στο νερό κάτω υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, με μερικούς κατοίκους της περιοχής να επισημαίνουν πως αρκετοί είναι όσοι εγκαταλείπουν ζώα στη μέση του ωκεανού ώστε να τα «ξεφορτωθούν χωρίς συνέπειες».

Το κουτάβι μεταφέρθηκε άμεσα σε κτηνιατρική κλινική όπου έλαβε όλη την απαραίτητη φροντίδα ώστε να επιβιώσει και να ανακάμψει, ωστόσο η πιο συγκινητική στιγμή εκτυλίχθηκε μερικές εβδομάδες αργότερα, όταν ο σωτήρας του μαζί με τη σύντροφό του αποφάσισαν να το υιοθετήσουν και να περάσουν μαζί του τα υπόλοιπα χρόνια.

Το κουτάβι-ναυαγός πήρε το όνομα Ουίνστον και προφανώς δεν ξέχασε τον άντρα που του χάρισε μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, καθώς μόλις ξανασυναντήθηκαν έτρεξε αμέσως προς το μέρος του Ουάιτ σε μία στιγμή, ικανή να «λυγίσει» τους πάντες.

Πλέον, ο Ουίνστον ζει μαζί με τον Ουάιτ και τη σύντροφό του στην Μοντάνα των ΗΠΑ, με τη νέα του οικογένεια να δεσμέυεται ότι η ζωή του στο εξής θα είναι γεμάτη αγάπη, φροντίδα και πάρα πολύ παιχνίδι.

Πληροφορίες: thedodo.com