Η Βρετανία θα φυτέψει 130.000 νέα δέντρα στη «μάχη» εναντίον της κλιματικής αλλαγής

Η Βρετανία θα φυτέψει 130.000 νέα δέντρα στη «μάχη» εναντίον της κλιματικής αλλαγής
Μετά την Αυστραλία, την Κίνα και την Ινδία ακόμα μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου εμφανίζεται αποφασισμένη να μπει στην «μάχη» εναντίον της κλιματικής αλλαγής και των ολέθριων συνεπειών της στο περιβάλλον αλλά και στην ανθρωπότητα.

Ο λόγος για την Μεγάλη Βρετανία, η οποία δια στόματος κυβερνητικών αξιωματούχων, κοινοποίησε την απόφασή της να προβεί στην δενδροφύτευση 130.000 νέων δέντρων σε ολόκληρη την έκτασή της, σε μία -μικρή η αλήθεια είναι- απόπειρα να μειώσει τις συνέπειες της αλλαγής του κλίματος.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, θα ξεκινήσουν οι δράσεις της δενδροφύτευσης των χιλιάδων δενδρυλλίων, σε ένα πρόγραμμα ύψους 10 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των δέντρων θα τοποθετηθεί σε πόλεις της χώρας.

Σύμφωνα με όσα εξαγγέλθηκαν από τον αρμόδιο υπουργό, Μάικλ Γκοβ, οι δράσεις εναντίον της κλιματικής αλλαγής θα ενταθούν ακόμα περισσότερο τα προσεχή χρόνια, ενώ στόχος των αρχών της χώρας είναι στις δράσεις να συμμετέχουν και να εμπλακούν ουσιαστικά όσοι περισσότεροι πολίτες γίνεται.

Οι δράσεις, που θα αρχίσουν να οργανώνονται από το προσεχές καλοκαίρι, θα έρθουν σε πέρας μέσω συνεργασίας με οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, ΜΚΟ αλλά και χιλιάδων μαθητών από ολόκληρη τη χώρα, ενώ εκτός από την δενδροφύτευση οι εθελοντές θα αναλάβουν και το έργο της φροντίδας των δενδρυλλίων για τρία χρόνια μετά τις δράσεις.

Μιλώντας αναφορικά με το project, ο επικεφαλής της δασικής υπηρεσίας της Μεγάλης Βρετανίας, σερ Χάρι Σταντχολμ σημείωσε πως «η ύπαρξη δέντρων σε αστικές περιοχές αυξάνει τα οφέλη της κοινωνίας και βελτιώνει τον τρόπο ζωής σε πολλές πτυχές της καθημερινότητας», ενώ ο Πολ Νόλαν επικεφαλής της υπηρεσίας συντονισμού των δασικών υπηρεσιών συμπλήρωσε πως «πλέον, η πλειοψηφία της κοινωνίας αντιλαμβάνεται πως η φύση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για την ευημερία και την επιβίωση της κοινωνίας».

Πληροφορίες: independent.co.uk