Κατερίνα Λέχου: «Βρίσκομαι σε μια ηλικιακή ομάδα που δεν έχει και πολλή ζήτηση (vid)

Gazzetta team
Κατερίνα Λέχου: «Βρίσκομαι σε μια ηλικιακή ομάδα που δεν έχει και πολλή ζήτηση (vid)
Η Κατερίνα Λέχου αναφέρθηκε σε συνέντευξη της στα διαφορετικά κριτήρια που ισχύουν κοινωνικά για έναν άντρα μεγάλης ηλικίας και για μια γυναίκα μέσης ηλικίας.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που ταλανίζει για χρόνια κοτζάμ βιομηχανία του Χόλιγουντ και ακόμα δεν έχει επέλθει η ισότητα. Φανταστείτε τι συμβαίνει στα ελληνικά δρώμενα του καλλιτεχνικού κόσμου όπου δυστυχώς οι γυναικείες φωνές δεν ήταν μέχρι πρόσφατα καθόλου ισχυρές. Τους τελευταίους μήνες πάει κάπως να αλλάξει αυτό με τις αποκαλύψεις, κυρίως γυναικών, για κακοποιήσεις, αλλά ποιος ξέρει πού θα καταλήξει όλο αυτό. Όταν πάντως ηθοποιοί όπως η Κατερίνα Λέχου εκφράζουν τον προβληματισμό τους, τότε σίγουρα απαιτούνται ριζικές τομές.

Η Κατερίνα Λέχου είναι μια ηθοποιός που τα τελευταία 15-20 χρόνια δεν πρέπει να έχει περάσει χρόνο χωρίς δουλειά, είτε τηλεοπτικά είτε θεατρικά. Είναι μια εγγύηση υποκριτικά και έχει μεγάλη γκάμα ερμηνευτικών ικανοτήτων. Σε λίγες ημέρες θα την δούμε να πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική παραγωγή της Cosmote TV, το 42 Βαθμοί Κελσίου. Παρόλα αυτά, η ηθοποιός δεν θεωρεί ότι τα επόμενα επαγγελματικά της χρόνια θα είναι παραγωγικά λόγω της αντίληψης που υπάρχει για γυναίκες μετά τα 45-50.

Όπως ανέφερε μιλώντας στη Φωλιά των ΚουΚου «αντιλαμβάνομαι ότι περνάω σε μια ηλικιακή ομάδα ρόλων που δεν έχει τρομερή ζήτηση. Βλέπεις ότι οι γυναίκες από μια ηλικία και μετά έχουν μειωμένες προσφορές όσον αφορά τους ρόλους. Είναι κοινωνικό φαινόμενο. Ο άντρας στα 55, στα 65, στα 75 παντρεύεται, κάνει παιδιά, είναι επιτυχημένος, είναι κανονικός. Μια γυναίκα μετά τα 55 θεωρείται ότι πνέει τα λοίσθια».

Πηγή: reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ