Το βίντεο των Ελλήνων ηθοποιών για τις καταγγελίες στο θέατρο: «Είμαστε όλοι μαζί, για να μην υπάρξουν άλλα θύματα» (vid)

Gazzetta team
Το βίντεο των Ελλήνων ηθοποιών για τις καταγγελίες στο θέατρο: «Είμαστε όλοι μαζί, για να μην υπάρξουν άλλα θύματα» (vid)
Πλήθος αγαπημένων ηθοποιών ενώνουν τις φωνές τους για μια καλύτερη επόμενη μέρα στο θέατρο, χωρίς την οποιασδήποτε μορφής βία.

Τις φωνές τους ένωσαν γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί σε ένα μοναδικό βίντεο που κυκλοφορεί, με σκοπό να ενισχυθεί το κίνημα #eimasteoloimazi.

Το κίνημα αυτό έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες κι έχει ως στόχο όλοι οι άνθρωποι του θεάτρου να σταθούν δίπλα στα θύματα που βρίσκουν τη δύναμη να καταγγείλουν σεξουαλική, λεκτική και σωματική βία.

Μέσα από αυτό το βίντεο οι ηθοποιοί ζητούν να σταματήσει κάθε μορφή βίας, κακοποίησης και εκφοβισμού, προτρέποντας όλους μας να βάλουμε τα θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον.

Στο βίντεο συμμετέχουν ο Πέτρος Λαγούτης, η Ευαγγελία Μουμούρη, ο Γιώργος Χρανιώτης, η Κατερίνα Γερονικολού, ο Μάριος Αθανασίου, ο Γιώργος Καραμίχος, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, η Χρύσα Παππά, η Μαριάννα Τουμασάτου, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο Κρατερός Κατσούλης, ο Γιώργος Γεροντιδάκης, ο Δημήτρης Μακαλιάς, η Αντιγόνη Ψυχράμη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο Ηλίας Μελέτης, η Αγγελική Λάμπρη, η Λένα Δροσάκη, ο Σταύρος Σβίγκος, ο Γιώργος Γαλίτης, ο Παύλος Πιέρρος, ο Τριαντάφυλλος Δελής, η Αγνή Χιώτη και πολλοί ακόμη που υποστηρίζουν το κίνημα «Είμαστε όλοι μαζί».

Το μήνυμα των ηθοποιών

«Για να φέρουμε στο φως… ό,τι μέχρι τώρα ήταν στο σκοτάδι.

Για να σταματήσουμε κάθε εκφοβισμό.

Για καμία κατάχρηση εξουσίας.

Για να σταματήσει η υποτίμηση.

Για να πάρουμε θέση.

Για την αλλαγή του κώδικα δεοντολογίας.

Για να μην υπάρξει συνέχεια.

Για κανένα θύμα φιμωμένο.

Για να μη φοβάσαι να μιλήσεις.

Για να μην είσαι μόνος.

Για να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

Για να μην είσαι μόνη.

Για να δώσουμε στο όχι τη δυναμή του.

Για να βάλουμε όρια.

Για ένα θέατρο με σεβασμό.

Για μια κοινωνία με σεβασμό.

Για να νοιώθουμε ελεύθεροι.

Για μια κοινωνία καθαρή.

Για ένα διαφορετικό αύριο.

Για τη νέα γενιά…τα παιδιά μας.

Για να επιστρέψουν τα χαμόγελα.

Για να υποστηρίξουμε.

Για να προχωρήσουμε μπροστά.

Για ένα πολιτισμό φωτεινό.

Για ένα κόσμο του 'εμείς' και όχι του 'εγώ'.

Για εσένα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι αγαπημένοι ηθοποιοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ