Σπύρος Μπιμπίλας: «Δέχομαι αφόρητες πιέσεις για να καλύψω πολλά πράγματα»

Gazzetta team
Σπύρος Μπιμπίλας: «Δέχομαι αφόρητες πιέσεις για να καλύψω πολλά πράγματα»
Ο Σπύρος Μπιμπίλας σχολιάζει τη φημολογούμενη παραίτηση Λιγνάδη και μιλάει για τις πιέσεις που δέχεται σχετικά με τις νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε!» σχολιάζοντας τη φημολογούμενη παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, αλλά και τις απανωτές καταγγελίες ηθοποιών που έχουν συνταράξει τις τελευταίες μέρες τον χώρο του θεάτρου. Ο ίδιος ο Δημήτρης Λιγνάδης απάντησε στις φήμες που ξεκίνησαν από αναρτήσεις στα social media περί παραίτησής του από το Εθνικό Θέατρο λέγοντας: «Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου και να λειτουργώ με σκοπό την ευόδωση των στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Θέατρο».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ξεκίνησε λέγοντας: «Επειδή βρισκόμαστε στα πρόθυρα υπογραφής της συλλογικής σύμβασης με το Εθνικό έρχομαι σε επαφή με τον κύριο Λιγνάδη τον οποίο τον γνωρίζω από 20 ετών, τηλεφώνησα στην κυρία Μενδώνη και της ζήτησα να μου πει αν υπάρχει θέμα παραίτησης. Η ίδια μου είπε εφόσον δεν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες και στη φημολογία δεν μπορούμε να στηριχτούμε. Εμείς όμως θα προχωρήσουμε σαν σωματείο, θα μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Δεν ξέρουμε από πού έχουν προέλθει οι φήμες και για καταγγελίες και για αποχωρήσεις. Χθες ήρθε και άλλη μία αποκάλυψη στο φως για μία περίεργη πρόσληψη του αδελφού του κυρίου Λιγνάδη, ο οποίος είναι φιλόλογος και προσελήφθη ως ηθοποιός.

Καταγγελία για γνωστό σεναριογράφο που διοργανώνει οντισιόν για ανύπαρκτες ταινίες

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρθηκε και στις πιέσεις που δέχεται για να δημοσιοποιήσει τις καταγγελίες: «Από το πρωί μέχρι το βράδυ δέχομαι αφόρητες πιέσεις για να αποκαλύψω πράγματα και διευθύνσεις. Δεν είμαστε η γκεστάπο. Το σωματείο ηθοποιών προσπαθεί να καλύψει τα μέλη του με κάθε τρόπο να βοηθήσει νομικά, να δει ποιοι χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη και οι θύτες και τα θύματα. Θέλουμε να διορθωθεί η κατάσταση, να αποκατασταθεί η ηρεμία, να ζητηθούν ασφαλώς και συγγνώμες αλλά και έμπρακτες. Αυτά που έρχονται στα αυτιά μας είναι πάρα πολύ άσχημα και δείχνουν ότι ο χώρος μας είναι ένας «βόθρος». Αλλά δεν είναι έτσι .... ο χώρος μας είναι ένας μαγικός κόσμος υπέροχων ανθρώπων και κάπου κάποιοι διολισθαίνουν. Όλη η κοινωνία είναι έτσι δεν είναι μόνο το θέατρο».

Πηγή: Reader.gr